Yapay zeka ile büyük keşif: Erkek ve kadın beyni arasındaki fark ortaya çıktı

Yapay zeka yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilen yeni bir araştırma, erkek ve kadın beyinleri arasındaki farklılıkları açığa çıkardı. Araştırma, kadın ve erkek beyinlerinin hayal kurma, hafıza ve karar verme süreçlerinden sorumlu olan alanlarda belirgin farklılıklar gösterdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.05.2024, 14:32 21.06.2024, 11:42 Buse Önder
Yapay zeka ile büyük keşif: Erkek ve kadın beyni arasındaki fark ortaya çıktı

Stanford Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırma, erkek ve kadın beyinleri arasında hayal kurma, hafıza ve karar verme süreçlerinden sorumlu olan alanlarda önemli farklılıklar bulunduğunu gösterdi.

Araştırmada, 20 ila 35 yaşları arasındaki yaklaşık 1500 genç yetişkinin beyin faaliyetleri, yapay zekâ yöntemleri kullanılarak incelendi. Araştırmacılar, beyin aktivitelerini bir 'parmak izi' olarak tanımlayarak kadın ve erkek beyinlerinin bu süreçlerdeki farklılıklarını ortaya koydu.

Önemli bir adım olarak değerlendirildi

Profesör Vinod Menon, araştırmanın bugüne kadar elde edilen en ikna edici ve genelleştirilebilir bulguları sunduğunu belirterek, "Cinsiyet temelli beyin işlevsel organizasyonundaki farklılıkları güçlü bir şekilde vurguladı" dedi.

Araştırma ekibi, bu bulguların cinsiyet üzerine önyargıları ve stereotipleri anlamak için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)