Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu ertelendi

SpaceX, ülkemizin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da mensubu olduğu Ax-3 misyonunun (ABD yerel saatiyle) yarına ertelendiğini duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.01.2024, 20:23
Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu ertelendi

SpaceX, sosyal medya hesabı X üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, ISS'ye (Uluslararası Uzay İstasyonu) bugün yapılması planlanan Ax-3 misyonunun ABD yerel saatiyle 18 Ocak 2024'e ertelendiğini açıkladı.

Bahse konu paylaşımda, "Ax-3 misyonunun Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatılması için şimdi 18 Ocak 2024 Perşembe gününü hedefliyoruz. Bu ek süre ekiplere uçuş evvelindeki son kontrolleri tamamlama ve araç üzerindeki verileri detaylı bir şekilde analiz etme imkanı tanıyacak." ifadelerine yer verildi.

Konu ile ilgili olarak NASA'nın (ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı) Florida'da yer alan Kennedy Uzay Merkezi'nde bir basın toplantısı gerçekleştiren yetkililer, fırlatmanın yarına ertelendiğini kaydetmişti.

Bakan Kacır'dan açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, ülkemizin ilk insanlı uzay yolculuğunun ertelendiğini anımsattı.

Mehmet Fatih Kacır, şu ifadeleri paylaştı:

"İlk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da bulunacağı fırlatma ertelendi. Hedeflenen fırlatma zamanı, 19 Ocak 2024 Cuma Türkiye saati ile 00.49. Bu sürede fırlatma evvelindeki teknik kontrollerin tamamlanması amaçlanıyor. Astronotumuz Gezeravcı'nın bu tarihi görevi başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi için büyük bir heyecanla beklemeyi sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)