Türk bankalarının aldığı Alman bankasından teknoloji revizyonu

Türk bankalarının 2016 yılında satın aldığı Deutsche Bank, teknoloji sorunlarına çözüm bulmak için strateji değiştirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.10.2019, 18:13 07.10.2019, 19:53
Türk bankalarının aldığı Alman bankasından teknoloji revizyonu

Merkezi Frankfurt’ta bulunan, Almanya’nın ciro ve işçi sayısı açısından en büyük bankası olan Deutsche Bank AG, bankayı yıllarca geride tuttuğunu düşündüğü sistemlerini dönüştürmeye girişti. Sistemin karmaşıklığını azaltmak ve maliyetleri düşürmek için “teknoloji departmanı” kuruyor.

“en işlevsiz” iş yeri

Bankanın bilişim teknolojileri (BT); maliyetleri kontrol etmede başarısız olduğu, fintech inovasyon akımına ayak uydurmakta zorlandığı gibi konularla suçlanıyor. Deutsche Bank’ın eski İcra Kurulu Başkanı John Cryan’ın 2015 yılında yaptığı açıklamada Deutsche Bank’ın bilişim teknolojileri için “berbat sistemler” ve “çok yavaş süreçler” yorumlarında bulunmuştu. Aynı şekilde eski Operasyon Şefi Kim Hammonds, geçtiğimiz yıl Deutsche Bank’ın BT’si için “çok karmaşık” ve bildiği “en işlevsiz” iş yeri olarak nitelendirmişti.

Teknoloji departmanının yöneticisi belli oldu

Bankanın çalışanları Reuters’e; revizyona girmekte olan merkezi teknoloji bölümünü, bankanın teknoloji güvenliğinin, veri ve yenilikçilik işlevlerinin denetçisi Bernd Leukert tarafından yönetileceğini bildirdi.

13 milyar avro yatırım olacak

Banka; Teknoloji, Veri ve İnovasyon Komitesi kurdu. Komite, 2022 yılına kadar revizyona girecek yeni teknolojiye 13 milyar avro (yaklaşık 14,2 milyar dolar) yatırım yapacağını açıkladı.

Komite üyeleri aynı zamanda, bulut teknolojisine geçişin bir gecede yapılamayacağını ve sistematik bir şekilde altyapısını güçlendirip, Ar-Ge faaliyeti sürdüreceklerini, fintech yarışının öncülerinden olmayı hedeflediklerini belirttiler. JPMorgan'ın sadece 2019 yılında teknoloji için 11,4 milyar dolar yatırımda bulunduğu göz önüne alınınca, Deutsche Bank, 13 milyar avro yatırımıyla 2022 yılında kendini fintech yarışında öncü pozisyonda bulabilir.

Yorumlar (0)