Teknoloji devi Apple kullanıcılarını uyardı: 92 ülkede büyük tehlike

Teknoloji devi Apple’dan yapılan açıklamada, Hindistan ve diğer 91 ülkedeki kullanıcılar "paralı casus yazılım saldırısının" muhtemel kurbanları olabilecekleri konusunda uyarıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.04.2024, 19:40 Şeyda Gül
Teknoloji devi Apple kullanıcılarını uyardı: 92 ülkede büyük tehlike

Teknoloji devi Apple, kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir uyarı yayımladı. Hindistan'ın da dahil olduğu 92 ülkedeki kullanıcılarına bir tehdit bildirimi e-postası göndererek uyarıda bulunan teknoloji devi Apple, kullanıcılarını "paralı casus yazılım saldırısının" olası kurbanları oldukları konusunda uyardı.

Reuters tarafından görülen bildirim e-postasında Apple, saldırganların "iPhone'u uzaktan ele geçirmeye" çalıştıklarını keşfettikleri bilgisine yer verildi.

Sıradan bir siber saldırı değil

Bildirim e-postasında yer alan bilgide, paralı casus yazılım saldırıları nadir görünse de sıradan siber suç faaliyetlerinden ya da kötü amaçlı yazılımlardan çok daha karmaşık olabildiği ifade edildi. Bildirim e-postasında, Apple'ın 2021 yılından beri yılda birkaç kez buna benzer tehdit bildirimleri gönderdiği kaydedildi. Ayrıca, bugüne kadar toplamda 150'den fazla ülkedeki kullanıcıları bilgilendirdiği belirtildi.

Devlet destekli saldırgan

Ekim 2023 tarihinden bu yana bazı Hintli milletvekilleri, iPhone üreticisinin bir bildirimin ekran görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştığı aktarıldı. Milletvekillerinin paylaşımlarında, “Apple, Apple kimliğinizle ilişkili iPhone'unuzu uzaktan ele geçirmeye çalışan devlet destekli saldırganlar tarafından hedef alındığınıza inanıyor” ifadelerine yer verildi.

Şirket daha sonra tehdit bildirimlerini "devlet destekli herhangi bir saldırganla" ilişkilendirmediğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)