Nvidia'ya Elon Musk desteği: Apple'ı geçecek mi?

Çip üreticisi Nvidia'nın hisselerindeki yükseliş ivme kazanmaya devam ediyor. Elon Musk'ın etkisiyle Nvidia hisseleri yüzde 7 artarak 1.140 dolara ulaştı. Şirketin piyasa değeri ile Apple arasındaki fark ise 100 milyar dolara indi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.05.2024, 14:40 Buse Önder
Nvidia'ya Elon Musk desteği: Apple'ı geçecek mi?

Çip üreticisi Nvidia, Elon Musk'ın yapay zeka girişimi xAI'in desteğiyle hisselerinde büyük bir yükseliş yaşadı. The Information'ın haberine göre, Musk'ın xAI projesi, yatırımcılardan 6 milyar dolar topladı ve süper bilgisayar oluşturmak için Nvidia'nın H100 grafik işlemcilerini kullanmayı planlıyor.

Hfiyatlarında yüzde 7'lik artış

Musk'ın Nvidia'nın çiplerini kullanacağına dair haberlerin ardından, Nvidia hisseleri yüzde 7'nin üzerinde bir artışla 1.140 dolara ulaştı. Son üç günde ise bu yükseliş yüzde 20'ye yaklaştı. Nvidia'nın hisseleri, son bilançosundaki olumlu veriler sonrası 1.000 doları aşmıştı.

Yapay zeka çiplerine talep artıyor

Nvidia'nın geliri, yapay zeka çiplerine olan talebin artmaya devam etmesiyle 28 Nisan'da sona eren üç aylık dönemde yıllık yüzde 262 oranında arttı. Bu güçlü performans, şirketin hisse fiyatlarındaki artışı destekledi.

Apple ile aradaki fark kapanıyor

Nvidia'nın piyasa değeri, dünyanın en değerli ikinci şirketi Apple'a oldukça yaklaştı. Nvidia'nın piyasa değeri 2,81 trilyon dolara yükselirken, Apple'ın piyasa değeri 2,91 trilyon dolar civarında seyrediyor. Listenin ilk sırasında ise 3,2 trilyon dolarlık değeriyle Microsoft bulunuyor.

Bu yılın en etkili performansını kaydeden Nvidia, yıl başından bu yana yüzde 137 oranında bir yükseliş kaydetti.

Yorumlar (0)