NASA’nın eski çalışanından çok konuşulacak Mars açıklaması

NASA’nın eski bir çalışanından uzayda yaşama dair dikkat çekecek bir açıklama geldi. Eski NASA çalışanı Mars’ta yaşam bulunduğunu açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.10.2019, 11:27 14.10.2019, 16:44
NASA’nın eski çalışanından çok konuşulacak Mars açıklaması

Dünya dışı gezegenlerde yaşam ihtimali uzun bir süredir dünyanın her yerinden özellikle bilim insanlarını heyecanlandıran, üzerine çalışmalar yapılan bir alan olarak biliniyor. NASA’da uzun yıllardır Mars görevlerine ilişkin Kızıl Gezegen ile ilgili çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Sayıca azımsanamayacak bir çoğunluk NASA tarafından uzaylılara ilişkin önemli bazı detayların kamuoyundan saklandığını düşünüyor. NASA tarafından Kızıl Gezegen’e ilişkin yeni birtakım görüntüler dünyada şok etkisi oluşturdu. NASA’nın yayınlamış olduğu fotoğraflarda korkutucu nesneler görülüyordu.

NASA tarafından yayınlanan Mars görevine ilişkin fotoğraf.

NASA 1970’li yıllarda gerçekleştirdiği Mars görevlerinde, gezegenin toprağından bazı örnekler almıştı. İncelenen toprak örneklerinde birtakım mikroorganizmalara rastlanmış fakat NASA için bunların yeterli bir delil oluşturmadığı ifade edilmişti.

İşte uzay araştırmalarında önemli çalışanlardan biri olan Gilbert Levin, akademik bir dergiye yazdığı çalışmada enteresan bir açıklama yaptı. Gilbart, 1970’li yıllarda Mars görevinde Viking aracıyla uzaylıların yaşamına dair enteresan ipuçlarına rastladıklarını açıkladı. Yazısının devamında Mars’ta hayat olasılığının aksini gösteren bir kanıtın da henüz açıklanmadığını söyledi.

Levin çalışma yaptığı dönem içerisinde Mars’ın toprağındaki organik olan bileşiklerle birleştirerek herhangi bir Karbondioksit olup olmadığına ilişkin kontroller yapıyordu. Zira toprakta bulunan herhangi bir mikroorganizma, bu bileşeni sindirerek sera gazının ortaya çıkmasına yardımcı olacaktı.

NASA’nın eski çalışanı Levin, 1997 senesinde bu testlere ilişkin pozitif sonuçlara rastladıklarını söyledi. Viking araçlarından bir tanesi, Mars’ta bir mikroorganizmaya rastlamıştı. Testlere ilişkin elde edilen pozitif sonuç sadece bir teste değil dört teste aitti.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı yazısında Levin, Dünya’da sıkça kullanılmakta olan bir mikroorganizma testinin geçmiş dönemlerde pozitif sonuçlandığını ve Viking’in mikroorganizma bulma konusunda başarılı olduğunu ifade etti.

Tüm bunların üzerine belirtmekte fayda var. NASA 2020’de Mars görevinde yaşam belirtisine dair herhangi bir tespit testi yapmayacak.

Yorumlar (0)