habernediyor.com

Yıkıma çatıdan başlandı!

YAŞAM

İstanbul'da yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından Küçükçekmece'de boşaltılan bir binanın yıkım işlemi çatıdan başladı.

İstanbul'da yaşanan 5,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle hasar alan bina, yıkılma riski olduğu gerekçesiyle boşaltılarak mühürlendi. Bina tamamen tahliye edildikten sonra gerekli incelemeler yapıldı ve binanın yıkılmasına karar verildi.

Geçtiğimiz günlerde başlayan yıkım çalışması alışılmışın dışında yürütülüyor. Yıkımına karar verilen hasarlı binanın bitişiğinde yer alan binaların yıkımdan zarar görmemesi adına küçük bir iş makinesi vinç kullanılarak çatıya çıkarıldı. Yıkım en üst kattan başlayacak şekilde uygulanıyor.

Yukarıdan aşağıya 3 kat bu şekilde yıkılacak

Yıkım işlemi ise oldukça ilginç. İş makinesi ilk olarak altındaki tabanı parçalıyor. Ardından çıkan molozu binanın her katında aynı hizada açılmış olan geniş delikten aşağıya gönderiyor. Tabanın yıkımı tamamlanınca iş makinesi rampa yardımıyla bir alt kata geçerek duvarları yıkmaya başlıyor. 

Binadan düşen molozların çevredeki binalara zarar vermemesi adına yıkım alanına tahta setler çekildi.

Yıkılan binadan yöneticilik yapan Abbas Aydın, yıkımın bir hafta kadar süreceğini belirtti. İlk üç katın bu şekilde yukarıdan aşağıya yapılacağını söyleyen Aydın, "Herhangi bir problem yok. Yıkıma başladık, 2 gündür devam ediyor. Küçük makineyi vinçle çıkardık. Üstten aşağı iniyor. Büyük makine gelmiş olsa yanındaki binalara zarar verir. O yüzden üsten aşağı yıkmaya mecbur kaldık. Şu anda iki kat bitti. Üçüncü katı indikten sonra büyük makine gelecek. Yıkım bir hafta içinde biter." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.