habernediyor.com

Vali duyurdu: 22 kişi pozitif çıktı, 202 kişi karantinada!

YAŞAM

Rize Valisi Kemal Çeber, şehir dışından çay toplamak amacıyla Rize'ye gelen 22 kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) test sonucunun pozitif çıktığını ifade etti. Çeber, 202 kişinin de karantina altında olduğunu söyledi. 

Rize'ye çay toplamaya gelen vatandaşlara uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerinin sonuçları çıktı. 

Rize Valisi Kemal Çeber, test sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu. 

20 Mayıs gününden itibaren çay üreticilerinin Rize'ye gelmeye başladığını anımsatan Vali Çeber, Rize'ye gelmek için başvuruda bulunan 41 bin kişiden 30 bin kişinin Rize'ye geldiğini belirtti. 

"14 gün boyunca izleniyorlar"

Çeber, Rize'ye gelenlerin kontrol noktasında sağlık taramasından geçtiklerini kaydederek, sağlık ekiplerinin şehre gelenleri evlerine vardıkları andan itibaren 14 gün boyunca izlediklerini ve izlemeye devam ettiklerini söyledi. 

Rize'ye gelen çay üreticilerinin taramalarını gerçekleştirmek için çaba harcadıklarını aktaran Çeber, yaklaşık 11 bin 37 yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yapıldığını kaydetti. 

"22 kişinin test sonucu pozitif"

Çeber, bu sabah itibarıyla test sonuçlarının geldiğini aktararak, 22 kişinin test sonucunun pozitif çıktığını ifade etti. 

Koronavirüse yakalanan kişilerin hastanede olduğunu ve tedavi altına alındığını belirten Çeber, bu kişilerin temas kurduğu 202 kişinin karantina ve gözlem altında tutulduğunu aktardı. 

"Karantinaya alınanların da testleri yapılıyor"

Çeber, karantinaya alınan kişileri de evde takiplerinin ve testlerinin yapıldığını aktararak, bu kişilerin test sonuçlarının pozitif çıkmadığını kaydetti.

Her türlü hazırlığın zamanında yapıldığına dikkat çeken Çeber, ortaya çıkan sonucun kontrol edebilir düzeyde olduğunu belirtti.

"Sağlık ekipleri fedakârca çalışıyor"

Çeber, takibin alanda da devam ettiğini ifade ederek, sağlık ekiplerinin fedakârca çalışmayı sürdürdüğünü aktardı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.