habernediyor.com

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

YAŞAM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sel bölgesine yeni bir uyarı yaptı ve Trabzon, Giresun, Ordu ve Rize çevreleri ile birlikte Artvin'in kıyı kesimlerinde yağışların bugün yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının ise ülke genelinde mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerinde, Türkiye’nin kuzey ve iç bölgelerinde havanın parçalı, zaman zaman çok bulutlu olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’e kuvvetli yağış uyarısı

Karadeniz, Bayburt, Gümüşhane ve Çorum hariç olmak üzere Marmara'nın doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Batı Toroslar mevkisi ile Burdur etrafında yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği, diğer bölgelerde havanın az bulutlu ve açık olacağı aktarıldı.

Yağışların Trabzon, Giresun, Ordu ve Rize çevreleri ile birlikte Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıklar mevsim normallerinde

Ülke genelinde hava sıcaklığının mevsim normalleri düzeyinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, öğle saatlerinin ardından Akdeniz kıyıları ile birlikte Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Yerel su baskını, ani sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar şeklinde olumsuzluklara karşı önlem alınması ve dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekildi..

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.