habernediyor.com

Malatya'da elektrik kesintisi sebebiyle 35 bin tavuk telef oldu

YAŞAM

Malatya'ya bağlı Akçadağ ilçesinde elektrik arızası sebebi ile jeneratörü bozulan çiftlikteki 35 bin tavuk telef oldu.

Şeyhler Mahallesi üzerinde bulunan ve Nebi Çal'a ait olan çiftlikte elektrik arızası sebebi ile jeneratör bozuldu.

Toplam 42 bin hayvanın bulunduğu çiftlikteki 35 bin tavuk öldü. Hayvanların havasızlık sebebi ile telef oldukları belirlendi.

Nebi Çal, basın mensuplarına, bölgede meydana gelen elektrik kesintisi sebebi ile tavuklarının telef olduğunu öne sürdü.

"42 bin tavuğumun 35 bini öldü"

Elektrik kesintileri sebebi ile cihazların bozulduğunu dile getiren Çal, "Arife günü elektrikler kesildi, 2-3 kez elektrik geldi gitti, jeneratörümün kondansatörünü yandı. Jeneratör de elektrik veremeyince tavuklar içeride havasızlıktan boğuldu. Tavuklarım yaklaşık olarak 30 günlüktü. 42 bin tavuğumdan 35 bini öldü. Elektrik şirketini bu hususta bilgilendirdim." şeklinde konuştu.

“Zararımız karşılansın"

Yaşadığı zararın karşılanması için ilgili mercilere müracaatta bulunacaklarını söyleyen Çal, “Evimize ekmek götürmek için çalışıyoruz. Şu anda ekmek kazanamıyoruz. Gereken yerlere müracaatta bulunduk, zararımızın karşılanmasını talep ettik. Dışarısı çok sıcak, havalandırma da devre dışı kalınca hayvanların büyük bir kısmı telef oldu. Elektrik zamanında gelmediği için bu durum yaşandı." dedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.