habernediyor.com

"Kızımı HDP aldı, HDP'den istiyorum!"

YAŞAM

Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan annelerden Aydan Arslan kızını HDP'nin kandırıp dağa götürüldüğünü, bu yüzden HDP'den kızını geri istediğini söyledi.

PKK terör örgütüne eleman temin etmek için kandırılarak ya da zorla kaçırılan çocuklarını HDP'den geri isteyen anne ve babaların Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ve HDP tarafından evlatlarının kandırıldığını söyleyen Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019 tarihinde başlattığı oturma eylemi 351. gününde.

Oturma eylemine devam eden annelerden Aydan Arslan, kızı Aysun Arslan için başlattığı eylemden vazgeçmeyeceğini belirtiyor.

351 gündür oturma eyleminde olduklarını anlatan anne Aydan Arslan, 351 yıl da geçse eylemlerin devam edeceğini vurguluyor.

Kızının HDP tarafından kaçırıldığının altını çizen anne Aydan Arslan, evladı Aysun'un 6 yıl önce kandırılıp götürüldüğünü ve kızını HDP'den geri istediğini belirterek, "Yeter artık. Evlatlarımızı geri versinler. Bize bu kadar acı çektirdikleri yeter." dedi.

Kızı Aysun Arslan'a da seslenen anne Aydan Arslan, "Kızım beni duyuyorsan ya da görüyorsan ne olur gel. Senin yerin yurdun dağlar değil, annenin yanı. Akranların nişanlandı, evlendi, çoluk çocuğu var. Biz de senin mürüvvetini görmeyi istiyoruz. Gel kızım yeter artık gel." ifadelerini kullandı.

"Oğlum gel teslim ol adalete. 15 çocuk geldi, annelerinin yanında şimdi"

5 yıldır evlatını aradığını belirten acılı baba Abdullah Demir ise gitmediği yer kalmadığını fakat çocuğunun kendisine gösterilmediğini, bir haber bile vermediklerini söyledi.

"Anne ve babalar burada gözyaşı döküyor. Senin annen baban da gözyaşı döküyor oğlum" diyerek evladına seslenen baba Abdullah Demir, "Oğlum gel teslim ol adalete. 15 çocuk geldi, 15 can kurtuldu. 15 çocuğumuzu devletimiz aldı, anne ve babalarına teslim etti. 15 çocuk ailesinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin yanına gittiler, şimdi evlerindeler." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.