habernediyor.com

Kayseri Valisi'nden esnafa: Hakkımı helal etmiyorum!

YAŞAM

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'ın Kayserililerle başı belada. Covid hastası 80 yaşındaki kadının 72 saat içinde 5 düğüne katılıp onlarca insana el öptürdüğünü anlatan Kayseri Valisi, denetim sırasında bir esnafa, "Ben gidince maskesini çıkarana hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Kastamonu ve Isparta valiliği görevlerini başarıyla tamamladıktan sonra Kayseri'ye atanan Vali Şehmus Günaydın'ın başı Kayserililerle dertte. Sıcakkanlı oluşları, toplumsal dayanışma konusunda sıkı duruşları sebebiyle düğün ve cenaze gibi etkinliklerden uzak durmayan Kayserililer, salgın sürecinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Bilim Kurulu'nu korkuya sevk edecek kadar rahat hareket ediyor.

İçişleri Bakanlığının 81 ilin valiliğine gönderdiği "Covid­19 Önlemleri çerçevesinde 4 Eylül 2020 Denetimi" başlıklı genelge sebebiyle ekiplerle birlikte yaşam alanlarında denetime çıkan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, bir esnafın düğünlerin kısıtlanmasından ötürü yakınmasına şaşırarak, "80 yaşında bir teyze. Şu an hastanede yatıyor. Başhekim '72 saat nereye gittin?' diye sormuş. 5 düğüne gitmiş hasta hasta, 72 saatte. Devletimiz düğünleri açtı, lakin kurallara riayet edildi mi?" diye sordu.

Devletin, halk sağlığı için her yolu denediğini ancak vatandaşın riayet etmediğini belirten Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, "Devlet düğünlere kısıtlı izin verdi, vatandaş hiçbir tedbiri uygulamadı. Devlet tedbirleri sıklaştırdı, vatandaş bu kez çevre illerdeki düğünlere gitti. Baktı ki olmuyor devlet bu kez düğünleri yasakladı, bu kez kaçak düğünler yapıldı. Devlet 2 saat sınırlama getirildi, vatandaş 5 saat düğün yaptı. Devlet 1 saat kuralı getirdi, vatandaş bunu da çiğnedi. Devlet yaş sınırlaması getirdi, düğünlere 80 yaşındaki hasta teyzelerimiz katılmaya devam etti." dedi.

Kayseri OSB'de Covid hastası işçilerin evde karantinada olması gerekirken ve paraları zaten devlet tarafından ödenirken başka fabrikada geçici işçi olarak çalıştıklarının tespit edildiği bilgisini de paylaşan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, denetim esnasında sosyal mesafeye uymadan dükkan önünde taburelerde oturarak birlikte çay içen esnafı uyararak tabureleri birbirinden uzaklaştırdı.

Bir esnafın maske takmayan bir başka esnafı şikayet etmesi üzerine Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, "Ben gidince maskesini çıkarana hakkımı helal etmiyorum." ifadesini kullandı.

Denetime Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da katıldı.

Yorumlar (1)

Tiger 4 Yıl Önce

Sayın valim bir an önce sokağa çıkma yasağı ilan edin lütfen

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.