habernediyor.com

Kars’ta baraj suları çekilince Ruslardan kalma yapılar ortaya çıktı 

YAŞAM

Kars Baraj Gölü’nün kapaklarının açılmasıyla birlikte boşalan suyun altından onlarca senelik anılar çıktı. 2018 senesinde köyü tahliye eden vatandaşlar, okulu, camiyi ve evlerini görmek için boş göle akın etti. 

Kars baraj Gölü’nde kapakların kapatılmasıyla birlikte sular altında kalan Rus evleri kalıntıları, köy ve cami, tarlaları sulamak için kapakların açılmasıyla birlikte ortaya çıktı. Baraj gölünden tahliye eden suların altından çıkan yapıları görmek isteyen köyün eski sakinleri, anılarını yad etmek için akın akın bölgeye geldi. 





Köy, 2018’de sular altında kaldı 



Kars Baraj Gölü’nün yapımının tamamlanmasıyla birlikte 500 kişi nüfuslu Boğazköy, sular altında kalmıştı. Barajın yapımına başlanmasıyla birlikte bölgeden tahliye edilen 500 kişi, okuduğu okulu ve kaldığı evleri görmek amacıyla bölgeye gitti. Köy sakinlerinden Yaşar Omak, “Bu köyde doğup büyüdüm. Bu okulda okuyup bu camide namaz kıldım. Şimdi köyümüz sular altında. Büyüklerimizin mezarları da burada. Her şeyimiz buradaydı. Üzülüyorum hepsini sular altında görünce.” şeklinde konuştu. 



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.