habernediyor.com

İstanbullular dikkat! Uyarı üstüne uyarı! Sel, hortum, su baskını...

YAŞAM

İstanbul için MGM’den turuncu kodlu yağış uyarısı yapıldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Vali Yerlikaya, hazırlıklı olmaları konusunda vatandaşları uyardı. Cumartesi günü sağanak yağışın etkisini yitirmesi bekleniyor.

Dün İstanbul'da başlayan sağanak yağışlar, bugün şiddetini artıracak.

Vali Yerlikaya’dan uyarı geldi

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir uyarı yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Perşembe sabah saatlerinden sonra İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağışların, Anadolu Yakası'nda çok kuvvetli ve zaman zaman şiddetli olması bekleniyor. Su baskınları ve ani sele karşı tedbirli ve dikkatli olalım" sözlerini kullandı. 

AKOM ve AFAD’dan SMS’li uyarı

Öte yandan AFAD'dan da bir uyarı geldi geldi. Cep telefonlarına gelen SMS'te "İstanbul'da Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren çok kuvvetli yağış bekleniyor. Hortum, dolu, yıldırım ve sel gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olun" sözlerine yer verildi.

AKOM'dan yapılan açıklamada ise “Yağışların çarşamba günü etkisini artırması, yağış esnasında kuvvetli rüzgarla birlikte zaman zaman kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor” sözlerine yer verildi. Öte yandan yağışlı havanın perşembe günü akşam saatlerine kadar etkisini hissettirebileceği kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine bakıldığında; bugün sabahın ilk saatlerden sonra Marmara’nın doğusunda yaşanacak gök gürültülü sağanak yağışların, Yalova ve İstanbul çevrelerinde kuvvetli, İstanbul'un Anadolu Yakası, Sakarya, Kocaeli çevrelerinde çok kuvvetli ve zaman zaman şiddetli olması bekleniyor.

İstanbul için MGM'den turuncu kodlu uyarı yapılırken “Dolu yağışı, su baskını yıldırım, ani sel, kıyılarda hortum riski ve yağış esnasında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır” açıklaması yapıldı. 

Yağışlı hava ile beraber yıldırım ve şimşek aktivitesinin olmasının beklendiği bildiride, “Ani ve kısa süreli bastıran sağanaklar biçiminde etkili olması beklenen yağışların, normalin üzerinde yaşanması da olası. AKOM, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve hazırlıklı olunmasını tavsiye ediyor” denildi.

3 gün devam edecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 3 gün boyunca devam edecek olan yağmurla ilgili uyarıda bulundu. Açıklamada, "AKOM uyarılarına göre, bu geceden itibaren 3 gün boyunca aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin yaşanacağı belirtiliyor. Yağışların neden olabileceği olumsuz durumlar için ALO 153 Çözüm Merkezimiz ile iletişim kurulabilir." açıklaması yapıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.