habernediyor.com

Buzla kaplı Çıldır Gölü’nde atlar özel olarak korunuyor

YAŞAM

Kars-Ardahan sınırında yer alan ve bir kısmı kısmi olarak buzlarla kaplanan Çıldır Gölü’nde hizmete açılan kızakları çeken atlar, soğuk havalara karşı battaniyelerle korunuyor.

Doğu Anadolu’nun en büyük ikinci gölü Çıldır gölü, her daim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Arpaçay’a bağlı Taşbaşı köyü mevkisindeki yerli ve yabancı turistlere buz üstünde atlı kızak keyfi yaşatan kızakçılar, atlarına büyük bir hassasiyetle bakıyor.

Hava sıcaklığının eksi 20 dereceye dek düştüğü bölgede, her tur sonrasında önce atlarının terini silen kızakçılar, ardından atlarının üstüne battaniye, kilim ve halı örterek soğuktan korumaya çabalıyor.

“Hayvanlarımızın bakımlarını yapıyoruz”

Taşbaşı köyünde Çıldır Gölü’nün üzerinde vatandaşlara atlı kızak hizmeti veren Ertan Taşdemir, “Atlarımız terli olduğunda bunları korumamız lazım. Yorulduklarında köy yakın olduğundan diğer atları kızaklara koşuyoruz ve bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Hayvanlarımızın hakkını veriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bizim ekmek teknemiz”

Taşdemir, “Terlediğinde dikkat ediyoruz ve soğuktan korunuyoruz. Bunlar bizlerin ekmek teknesi, gelen insanları, misafirleri gezdirdiğimizde bunlara bakmamız lazım.” dedi.

Kızakçılar, atların koştuğunda vücut ısılarının normale döndüğünü, durduklarında ise üşüdüklerini ve bundan dolayı atların üzerini örttüklerini kaydetti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.