habernediyor.com

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!

YAŞAM

Hava sıcaklıkları Türkiye genelinde mevsim normallerinin üstünde ölçülmeye devam ediyor. İç Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun doğusu ve zaman zaman Güneydoğu Anadolu'da gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise büyük oranda parçalı bulutlu bir hava tahmini var. Rüzgar, Kuzey Ege ile Marmara'nın Karadeniz kıyılarında kuvvetli esiyor. Diğer kıyılarda büyük oranda orta kuvvet ve altında esmesi bekleniyor.

Meteoroloji günlük hava durumu tahmin raporunu yayınladı.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde

Marmara Bölgesinde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, sıcaklık 20-25 derece civarında ölçülüyor. Bulutlar, Marmara’nın doğusunda cuma günü yoğunlaşabilir.

Kıyı Ege'de ayrıca parçalı bulutlu bir hava tahmini var. Öte yandan İç Ege'de gök gürültülü sağanak bekleniyor. Denizli ve İzmir’de 29 derece olan sıcaklık, Afyonkarahisar'da 26 olarak ölçülüyor.

Akdeniz’de parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık Mersin’de 25, Antalya’da 23 olarak ölçülüyor. Akdeniz’in doğusunda ise 25 derecenin de üstüne çıkıyor.

İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu’da yağışlı hava!

İç Anadolu'nun batısında gök gürültülü sağanak bekleniyor. Bölgenin Doğu bölümlerinde parçalı bulutlu hava tahmini var. Bölge genelinde sıcaklık 25-27 derece civarında seyrediyor.

Karadeniz Bölgesinin yüksek ve batı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Kalan şehirlerde sisli bir hava var. Bolu'da sıcaklık 22, Trabzon ve Samsun’da 16 derece olarak ölçülüyor.

Doğu Anadolu'nun doğusunda yağış bekleniyor, batı kesimlerinde de parçalı bir gökyüzü var. Sıcaklık Erzurum ve Kars’ta 20, Malatya'da 28, Hakkari'de 19 olarak ölçülüyor. Cuma günü sıcaklıkların birkaç derece düşmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımının etkisini hissettirmesi bekleniyor. Sağanak yağış yaşanacak olan şehirlerde bu yağışların çamurlu olabileceği kaydedildi. Sıcaklıklar Diyarbakır'da 27, Gaziantep'te 29, Şanlıurfa'da 32 olarak belirtiliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.