habernediyor.com

Askerlik işlemleri artık e-Devlet'te!

YAŞAM

Askerlik işlemleri artık e-Devlet'ten yapılabiliyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet'e eklenen "Askerliğim" hizmeti hakkında bilgi verdi.

Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet'e eklenen "Askerliğim" hizmetini tanıttı. Hizmetin mart ayında başlatıldığını kaydeden Koç, "Askerlik vazifesinin aşamalarını e-Devlet'e taşıdık. Askerlik hizmeti süreçleri zannedilenden çok daha uzun sürüyordu." dedi.

31 Mayıs'ta bedellilerin sevk dönemi başlıyor

Askerlik hizmetinin içinde 5 farklı dönemin olduğundan bahseden Koç, "Vatandaşlar, sisteme girerek hangi dönemde olduklarını görebilir. 31 Mayıs'ta bedellilerin sevk dönemi başlıyor. Bu nedenle hizmeti bugün duyurduk. Vatandaşlarımız, e-Devlet üzerinden sevk belgelerini alabilir." ifadelerini kullandı.

Sevk belgeleri e-Devlet'ten alınabilir

2023 yılı 2. dönem erlerin sevk döneminin 1 Haziran'da başlayacağını hatırlatan Ali Taha Koç, "Askere alım şubelerine gitmeden e-Devlet'e girerek sevk belgesi almak artık mümkün. Şimdiye kadar bu hizmeti 19 milyondan fazla vatandaş kullandı. Yoklama kaçağı olup olmadığını öğrenmek isteyen öğrenciler de bu sistemi kullanabilir." vurgusunu yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.