habernediyor.com

Türkiye, gruptan nasıl çıkar? İşte ayrıntılar...

SPOR

Norveç ile dün 1-1 berabere kalan A Milli Takımımız, grupta ikinci olma şansını elinin tersiyle iterken, Milli Takımın gruptan çıkma ihtimali de Norveç ve Hollanda’nın puan kaybetmesine bağlı. İşte ayrıntılar... 

2022 Dünya Kupası'na katılım için oldukça önem arz eden karşılaşmada Norveç'le berabere kalan A Milli Takım, grupta son 3 maça kala 12 puanla üçüncü sırada yer aldı. Grupta 16 puanla lider konumda yer alan Hollanda'nın 4 puan gerisinde olan Milliler, ikincilik için yarıştığı Norveç'in 2 puan gerisinde kaldı.

Lider başlamıştık

Gruba Norveç ve Hollanda galibiyetleriyle başlayan Milli Takım, son 7 maçta sadece 1 galibiyet alabildi. EURO 2020'de çıktığı 3 maçı da kazanamayan Milliler, gruptaki son 4 maçta ise yalnızca Cebelitarık'ı mağlup etti. Bu sonuçla 2022 Dünya Kupası bileti de zora girmiş oldu.

Grupta lider olan Hollanda, dün Letonya deplasmanında zorlanmasına rağmen sahadan 1 puanla ayrıldı ve zirvedeki yerini korudu.

Son maçlardaki çıkışıyla beraber dikkat çeken Karadağ, deplasmanda Cebelitarık'ı 3-0 mağlup ederek puanını 11'e yükseltti.

Milli Takım gruptan nasıl çıkar?

A Milli Takım, kalan 3 maçı da kazanması durumunda lider olabilmek amacıyla Hollanda'nın en az 4, Norveç'in de en az 2 puan kaybetmesini bekleyecek.

Play-off turu için grubu ikinci sırada bitirmek zorunda olan Kuntz'un öğrencileri için Norveç'in bir maçta mağlup olması yeterli olacak. Solbakken'in takımının 2 puan kaybetmesi durumunda averajlara bakılacak.

A Milli Takımımız ve rakiplerimizin kalan maçları şu şekilde:


 


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.