habernediyor.com

TFF resmen açıkladı: Stadyumlarda yeni dönem

SPOR

TFF, 9 Kasım tarihinden itibaren profesyonel liglerde stadyumlara tam kapasitede seyirci alınması yönünde karar verildiğini açıkladı.

Federasyon tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Yönetim Kurulumuz, Sağlık Kurulu'nun görüş ve tavsiyeleri doğrultusunda bütün sağlık önlemleri uygulanmak koşuluyla, 9 Kasım tarihinden itibaren oynanacak olan profesyonel karşılaşmalarda statlara yüzde 100 kapasiteyle izleyici alınması yönünde karar vermiştir." ifadeleri kullanıldı.

Dolu tribünler geri dönüyor

TFF Yönetim Kurulu'nca kabul edilen görüşün, şu şekilde olduğu kaydedildi:

"Sağlık Bakanlığı'nca 7 Eylül 2021 tarihinde 12 yaş ve üstü bireylere aşı hakkı tanınmasıyla birlikte başlayan 2 aylık sürenin tamamlanacağı 9 Kasım 2021 tarihinde, 12-17 yaş aralığındaki bireyler de aşı takvimini tamamlama olanağına sahip olacaklardır. Bu nedenle 9 Kasım 2021 tarihi itibarıyla tribünlere izleyici olarak yaş ayrımı olmaksızın yalnızca Sağlık Bakanlığı'nca kabul gören aşılardan en az iki doz aşı yaptıranlar ya da COVID-19 hastalığını geçirmiş olup, Sağlık Bakanlığı'nca sağlanan aşılardan bir doz aşı yaptırarak aşı takvimini tamamlamış olanlar ile koronavirüs hastalığını geçirip, üzerinden 6 ay geçmemiş olan bireylerin 'Maçlara Uygulanacak COVID-19 Tedbirlerine Dair Talimat' ile belirlenen koşullara uygun olarak statlara tam kapasite ile izleyici alınması uygun görülmüştür.

PCR testi ile giriş kaldırılıyor

Statlara tam kapasite ile seyirci alındığında meydana gelebilecek bulaş riskini en alt seviyede tutmak maksadıyla 9 Kasım 2021 tarihi itibarıyla bütün maçlara hangi yaş grubunda olduğuna bakılmadan aşı takvimini tamamlamamış bireylerin alınmaması halk sağlığında risk yönetimi yönünden uygun olacaktır. Bu sebeple 9 Kasım 2021 tarihi itibarıyla lig karşılaşmalarına artık PCR testi ile seyirci girişi mevzubahis olmayacaktır.

Bütün bunlarla beraber kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte grip vakalarının yükseldiği bu dönemde, hem grip hem de koronavirüsten korunmak için salgın ile mücadelede elimizdeki en önemli kozlardan biri olan aşılanmanın yanında her yerde olduğu gibi tribünlerde de maske, sosyal mesafe ve temizliğe azami özen gösterilmesinin bir hayli önemli olduğunun bir defa daha altını çizmek doğru olacaktır."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.