habernediyor.com

Tarihin en skorer futbolcusu Ronaldo: 815 gol!

SPOR

Portekizli futbol yıldızı Cristiano Ronaldo, Uluslar Ligi'nde attığı gollerle takımını sırtlıyor. Kariyeri boyunca 815 kez rakip fileleri sarsan Ronaldo, "tarihin en golcü futbolcusu" unvanını taşımaya devam ediyor. İşte Ronaldo'nun başarılarla dolu kariyeri...

Dünyaca ünlü Portekizli futbol yıldızı Cristiano Ronaldo, 37 yaşında kariyerine yeni başarılar eklemeye devam ediyor. Premier Lig ekibi Manchester United'da top koşturan Ronaldo, kariyerinin 20'nci sezonunu geride bıraktı. Çıktığı resmi maçlarda 815 kez rakip fileleri sarsan Ronaldo, futbol tarihinin en golcü oyuncusu konumuna yükseldi.

Bu sezon Manchester United formasıyla 39 karşılaşmaya çıkan Portekizli yıldız, bu maçlarda 34 gol attı. Gollerin 18'ini Premier Lig'de çıktığı maçlarda kaydeden Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde de 6 kez gol sevinci yaşadı. Portekiz Milli Takımı ile çıktığı son 10 maçta 8 gole imza atan yıldız futbolcu, üstün performansını sürdürüyor.

Tottenham'ı dağıttı, "tarihin en golcüsü" oldu!

Cristiano Ronaldo, "futbol tarihinin en golcü oyuncusu" unvanını 12 Mart'ta oynanan Manchester United-Tottenham maçında aldı. Tottenham'ı sahasında 3-2 yenen Manchester United'da Ronaldo hat-trick yaptı. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 807 gole ulaşan Ronaldo'nun, Josef Bican'ı geçerek futbol tarihinin en golcü oyuncusu olduğunu duyurdu.

37 yaşındaki yıldız futbolcu, UEFA Uluslar Ligi'nde de fırtınalar estirmeye devam ediyor. Portekiz ile 3 maça çıkan ve 2 gol kaydeden Ronaldo, toplam gol sayısını 815'e yükseltti.

Kariyerine Sporting Lizbon'da başladı

Portekizli süperstar, Sporting Lizbon'da futbol kariyerine başladı. Sporting formasıyla çıktığı 31 maçta 5 gol kaydeden Ronaldo, 2003 yılında 19 milyon euro bonservis bedeliyle Premier Lig ekibi Manchester United'a gitti.

Manchester United'da yıldızı parladı

Ronaldo'nun yıldızını parlattığı kulüp Manchester United oldu. Kırmızı Şeytanlar ile toplamda 330 maça çıkan Ronaldo, 142 gol ve 71 asistlik performans sergiledi. Portekizli yıldız, 2008'de Manchester United ile ilk Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı.

Real Madrid'de kupadan kupaya koştu

Portekizli yıldızın 2009 yılında 117 milyon euro bonservis bedeliyle İspanyol devi Real Madrid'e imza atması, futbol dünyasında sansasyon yarattı. İspanya'da başarıdan başarıya koşan Ronaldo, çıktığı 438 maçta 450 gol ve 131 asistlik performans sergiledi. 

Real Madrid ile 4 kez Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Ronaldo, 2016 yılında Portekiz Milli Takımı ile de Avrupa Kupası'nı havaya kaldırdı. 

Yıldızının parladığı United'a döndü!

2108'de Juventus'a transfer olan Ronaldo, İtalyan ekibi ile çıktığı 134 maçta 101 gol ve 22 asistle oynadı. Portekizli futbolcu, geçen sezonun başında Premier Lig ekibi Manchester United'a döndü.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.