habernediyor.com

Pınar Karşıyaka, Bores Basket maçına hazır!

SPOR

FIBA Euro Challenge Kupası'nda finale kadar yükselmeyi başaran Pınar Karşıyaka kulübü, FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda gruplara kalmak için eleme turunda mücadele edecek.

Ufuk Sarıca ile THY Avrupa Ligi'nde de mücadele eden Pınar Karşıyaka, tarihinde ikinci kez yer alacağı FIBA Avrupa Kupası'nın eleme turunun ilk karşılaşmasında yarın 20.00'de İsveç'te Boras Spor Salonu'nda Boras Basket ile karşılaşacak.

Avrupa kupalarında 208. maçına çıkacak olan Pınar Karşıyaka, 105 karşılaşmada  galibiyet, 100 karşılaşmada yenilgi ve 2 beraberlik elde etti.

Pınar Karşıyaka, Bores Basket maçına hazır!

Pınar Karşıyaka, art arda 10, toplamda 22 kez Avrupa kupalarında karşılaşmalara çıktı. 

Avrupa macerasına 1975-1976 yılında Koraç Kupası ile adım atan İzmir temsilcisi, en iyi derecesini ise 2013 yılında elde etti.

2012-2013 sezonunda FIBA EuroChallenge Kupası'da Dörtlü Final'ine İzmir'de ev sahipliği yapan Pınar Karşıyaka, başantrenör Ufuk Sarıca yönetiminde finalde Rus ekibi Krasnye Krylia'ya 77-76 yenilerek ikincilikte kaldı.

Sezonun ilk rakibi Boras Basket

Karşılaşmanın rövanş maçı ise 9 Ekim Çarşamba günü İzmir'de oynanacak.

Yeşil-kırmızılı ekip, rakibini geçitiği takdirde E Grubu'nda Belçika'dan Spirou Basket ile Basic-Fit Brüksel ve Hollanda'dan Donar Groningen takımlarıyla karşılaşmalarına devam edecek. 

Spirou Basket ile Donar Groningen geçen yıl da Pınar Karşıyaka ile aynı grupta maçlara çıkmıştı.


 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.