habernediyor.com

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finaline alınacak taraftar sayısı belli oldu

SPOR

TFF ve Gençlik Spor Bakanlığı'nın, Avrupa Futbolunun karar merci UEFA ile yaptığı görüşmeler sonrası, 29 Mayıs’ta İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak Şampiyonlar Ligi finaline 25 bin taraftarın alınacağı belirtildi.

UEFA, 29 Mayıs’ta İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finaline ilişkin seyircili/seyircisiz tartışmalarına son noktayı koydu.

Finale 25 bin taraftar

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında gerçekleşen görüşmelerde, final maçının seyircili oynanması kararına ilişkin bir değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirmeler kapsamında 29 Mayıs’taki Şampiyonlar Ligi finali için İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’na yüzde 25 kapasiteyle seyirci alınmasına yönelik ayrıntılı bir hazırlık yapıldı.

Böylece, 29 Mayıs 2021 tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak maçı, 25 bin taraftarın yerinde izleyeceği belirtildi. 25 bin taraftarın 8 bini, finale çıkacak takımların taraftarlarına ayrıldığı ve her iki takımın 4’er bin taraftar getirebileceği ifade edildi.

İlk finalist Manchester City

Öte yandan Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkan ilk takım, dün oynanan ve PSG’yi 2-0 mağlup eden İngiliz ekibi Manchester City oldu. Bugün oynanacak Chelsea - Real Madrid maçının galibi, finalde Manchester City’nin rakibi olacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.