habernediyor.com

Galatasaray, Avrupa'da galibiyet peşinde!

SPOR

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın Club Brugge ile karşılaşacak olan Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son 30 maçta yalnızca 2 galibiyet yaşadı. Avrupa kupalarında toplam 99 galibiyeti elde eden sarı-kırmızılı takım, son 11 karşılaşmayı kazanamadı ve 100. galibiyetini elde edemedi.

Şampiyonlar Ligi A Grubu’nun beşinci hafta maçında Belçika’nın Club Brugge kulübünü ağırlayacak olan Galatasaray, Avrupa kupalarında son dönemde adeta galibiyet yüzü görmedi.

Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarında çıktığı son 11 karşılaşmada galibiyet yaşayamadı.

Avrupa kupalarındaki son galibiyetini geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk karşılaşmasında Rusya ekibi Lokomotiv Moskova’yı 3-0 mağlup ederek yaşayan Galatasaray, bu maçtan sonra istediği sonuçları yakalayamadı.

Sarı-kırmızılı takım, Lokomotiv Moskova galibiyetinden sonra geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki 5 maçta bir beraberlik alıp 4 kez yenildi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nden sonra UEFA Avrupa Ligi’nde iki maça çıkan Galatasaray, birer beraberlik ve yenilgiyle Avrupa serüvenini sonlandırdı.

Galatasaray, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki ilk karşılaşmasında deplasmanda Belçika ekibi Club Brugge ile berabere kalırken, sahasında Fransa’nın Paris Saint-Germain takımına yenildi. Sarı-kırmızılı takım, sonrasındaki iki maçta İspanya’nın Real Madrid takımına mağlup oldu.

Son 30 karşılaşmada 2 galibiyet

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarındaki son 30 karşılaşmada yalnızca 2 galibiyet aldı.

Galatasaray, bu süre zarfında 19 kez yenildi, 9 maçta ise berabere kaldı.

Gol yolunu bulamıyor

Sarı-kırmızılı kulüp, Avrupa kupalarındaki son 5 karşılaşmalarında gol yollarında oldukça etkisiz oldu.

Galatasaray, geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Portekiz’in Benfica kulübüne 2-1 mağlup olduğu maçın ardından çıktığı 5 Avrupa kupası karşılaşmasında gol kaydedemedi.

Sarı-kırmızılı ekip, geçtiğimiz sezondan 1 UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasının yanı sıra bu sezonki 4 UEFA Şampiyonlar Ligi maçında gol atamadı. Galatasaray, söz konusu süreçte kalesinde 8 gole engel olamadı.

Galatasaray, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden 32 kulüp içerisinde, 5. maçlar öncesi, gol sevinci yaşayamayan tek takım...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.