habernediyor.com

Avrupa Şampiyonu olan milli güreşçi Taha Akgül: 'Hedefimiz Tokyo'

SPOR

Polonya’da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 8. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Milli Güreşçi Taha Akgül, çok gururlu olduğunu söyledi.

Olimpiyat ve dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Polonya’da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası’nda şampiyon olarak 8. kez Avrupa şampiyonasında altın madalya kazandı.

Sakatlıktan sonra ilk altın madalya

Varşova’da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası serbest stil 125 kiloda güreşen ve altın madalyayı kazanan Akgül, rakiplerini teker teker mağlup ederek Avrupa şampiyonasında 8. kez altın madalyaya uzandı.

Müsabaka sonrası tebrikleri kabul eden Taha Akgül, sakatlığı sebebiyle bir operasyon geçirdiğini ve spora 1,5 yıl ara vermek durumunda kaldığını kaydetti ve şunları söyledi:

"Sonrasında ilk karşılaşmam buradaydı. Yurt içinde herhangi bir müsabakada yarışmadım, yurt dışında da ilk maçım Avrupa Şampiyonası'ndaydı. Burada oldukça ciddi ve olimpiyatlarda bana rakip olabilecek rakiplerle güreştim. İlk turda Gürcü rakibimi yenmem bana ciddi anlamda moral oldu. Rakiplerime karşı üstün gelerek 8. kez Avrupa şampiyonluğunu kazandım. Hiç müsabakaya çıkmadan 1,5 yıl ara verdikten sonra ilk kez Avrupa Şampiyonası'na çıkıp altın madalyaya ulaşmak benim için oldukça önemliydi. Olimpiyatlara az bir süre kaldı çünkü. Çalışma süremiz çok az. Hedefim Tokyo'da ikinci kez altın madalyayı kazanmak olacak. Bunun için bütün gücümle çalışacağım." 

“Desteklemeye devam etsinler”

Durumunun şu an daha iyiye doğru gittiğine dikkat çeken Akgül, Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya alma şansının yüksek olduğuna vurgu yaptı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımızın özellikle beni araması beni çok mutlu etti. Sayın bakanımız, belediye başkanımız, hepsi teker teker aradı sağolsunlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Destekleyen bütün herkese selamlarımı gönderiyorum. Bizi desteklemeye ve bizim için dua etmeye devam etsinler. Tokyo'da da hedefimiz altın madalya olacak."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.