habernediyor.com

'12 Dev Adam' Sırbistan engelini aşamadı

SPOR

FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci tur I Grubu ikinci karşılaşmasında Türkiye, evinde Sırbistan'a 79-72 yenildi. Bu neticeyle birlikte Türkiye, elemelerde oynadığı altıncı maçta dördüncü mağlubiyetini aldı. Sırbistan ise üçüncü galibiyetini elde etti.

Maça etkili başlayan konuk ekip, Nikola Jokic'in büyük çoğunluğu pota altından olmak kaydıyla 11 sayı kaydettiği birinci periyodu 26-11'lik skorla önde tamamladı.

İkinci çeyrekte toparlanan milliler, 15'inci dakikada farkı 11 sayıya kadar indirdi: 21-32. Son kısımda Jokic ile skor üretmeyi başaran ve farkı gitgide açan konuk ekip, Kalinic'in son anlarda uzun mesafeden gerçekleştirdiği dış atışla devre arasına 47-28'lik skorla üstün girdi.

Basit hatalar mağlubiyeti getirdi

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü periyotta Sırbistan, 23'üncü dakikada farkı 21 sayıya kadar çıkardı: 31-52. Bu kısımdan sonra toparlanan ve 12-0'lık bir seri yakalayan ev sahibi ekip, 26'ıncı dakikada farkı tek haneye indirdi: 43-52. Milliler, farkı yedi sayıya dek indirmesine karşın son kısmında üç sayı çizgisinin gerisinden kritik sayılar bulan Sırbistan, dördüncü çeyreğe 65-55'lik skorla önde girdi.

Son periyoda çok iyi bir başlangıç yapan ve seyircinin desteğini de arkasına alan milliler, Cedi Osman'ın art arda kaydettiği basketlerle 37'inci dakikada skora dengeyi getirdi: 71-71. Kalan kısımda basit hatalar yapan Türkiye karşısında kritik basketler bulan Sırbistan, sahadan 79-72'lik skorla galip ayrıldı.

Öte yandan, dünyaca ünlü Sırbistanlı tenisçi Novak Djokovic, maçı tribünden takip etti. 















Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.