habernediyor.com

Soylu: Ses ver Kılıçdaroğlu

SİYASET

Kemal Kılıçdaroğlu, ülkedeki sığınmacılara yönelik sorularını tekrarlamış, iktidara 4 soru yöneltmişti. Süleyman Soylu da Kılıçdaroğlu'na 4 soru sorarak karşılık verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki sığınmacılara yönelik sorularını tekrarlayarak, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapmıştı. Kılıçdaroğlu, "Saray ve şürekasından cevapları hala bekliyorum... Söyledim, bir kez daha söyleyeyim. İktidara geldiğimizde bu problem en geç 2 sene içinde çözülecek. Bizim milletimiz ırkçı değildir, ırkçı olmayacaktır da… Bu husus, makul ve sakin bir şekilde nihai çözüme kavuşturacağımız bir meseledir." ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu: Neye hazırlık yapıyorsunuz, niçin vatandaşlık dağıtıyorsunuz?

Kılıçdaroğlu, söz konusu paylaşımındaki videoda ise "Ya yanıt ver ya da hesap ver." diyerek, şu soruları yöneltmişti:

"Sığınmacılardan gerçek kimlik bilgilerini ispatlamalarını istediniz mi?

Neye hazırlık yapıyorsunuz, niçin vatandaşlık dağıtıyorsunuz?

Vatandaşlık verirken güvenlik tahkikatı yapıyor musunuz?

Hudutlarımızdan kaçak geçişlere bilerek niçin müsaade ediyorsunuz?"
 

Soylu: HDP'li Piroğlu'nun Türk polisine hakaret etmesine ne diyeceksin?

İçişleri Bakanı Soylu, kişisel sosyal medya hesabından “Ses ver Kılıçdaroğlu...” ifadeleriyle bir paylaşımda bulundu. Soylu, söz konusu paylaşımında, Kılıçdaroğlu’na 4 soru yöneltti.

Soylu’nun yönelttiği sorular ise şu şekilde:

"Ağabeyi terörist olan partnerin HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu'nun Türk polisine hakaret etmesine ne diyeceksin?

ABD CENTCOM (Merkez Kuvvetler) Komutanı’nın göreve başlar başlamaz PKK/YPG terör örgütünün elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin ile görüşme yapması hakkında, partnerlerinden onay almadan herhangi bir söz söyleyecek misin?

Altılı masada toplandıktan sonra imza attığınız mutabakat metnini, CHP'deki eski bir büyükelçi ile Avrupa Birliği ülkelerinden bir büyükelçiye düzeltilmesi üzerine gönderdin mi? Partnerlerinin bu durumdan haberi var mı?

15 Temmuz 2016'dan evvel FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatlarını muayenehanede alıp, CHP'nin genel merkez binasından telefon açtın mı?"

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.