habernediyor.com

Akşener parti üyeleriyle görüştü

SİYASET

Meral Akşener, ortak adayın görüşüldüğü altılı masa toplantısının akabinde başkanlık divanı mensupları ve vekillerle bir araya geldi.

İYİ Parti lideri Akşener, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen altılı masa toplantısına ilişkin başdanışmanları, başkanlık divanı mensupları ve vekilleri bilgilendirmek için İYİ Parti'nin ek binasında toplantı yaptı.

Toplantı evvelinde İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Altılı masa toplantısının akabinde Akşener'in kendilerini toplantıya davet ettiğini kaydeden Tatlıoğlu, "Sayın Akşener toplantıya ilişkin olarak bizleri bilgilendirecek. Biz de düşüncelerimizi paylaşacağız." şeklinde konuştu.

"Aday hususunda bir uzlaşı var mı?" sorusunu, Tatlıoğlu, "Şu an için bir şey konuşmadık." diye cevapladı.

"Akşener'den size buna yönelik bir şey geldi mi?" sorusuna Tatlıoğlu, "An itibarıyla herhangi bir bilgi yok. Sayın Akşener bu paylaşımı gerçekleştirecek. Ülkemiz için ne iyiyse, ülkemizin bu tek adam sisteminden çıkması için ne uygunsa onu yapıyor olacağız." dedi.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır'ın, kişisel sosyal medya hesabında yer alan açıklamasının hatırlatılması üzerine, bunların bireysel tavırlar olduğunu söyleyen Tatlıoğlu, "Biz kolektif bir karar almak için geldik. Genelde İYİ Parti olarak kolektif karar alırız. Cuma günü il başkanlarımız, ertesi gün geçmiş dönem il başkanlarımız ve yine vekillerimizin hepsiyle birlikte toplanıp bir karar alacağız. Halkımız için çok iyi olacak." yorumunda bulundu.



"Yolu halka çıkmayacak hiçbir şeyin içinde olmayız"

"Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hususunda bir uzlaşı, bir mutabakat olmuş mudur?" sorusuna Tatlıoğlu, şu cevabı verdi:

"Sayın Akşener'in ve partimizin bu hususta başından bu yana söyledikleri açıktır. Şimdi neler olduğu hususunda bilgileneceğiz. O hususta arkadaşlarımız düşüncelerini ifade edecek. Cumartesi yeniden toplanacağız. Ülkemiz iyi olacak."

'Altılı masanın cumhurbaşkanı adayına dair beş siyasi partinin anlaştığı' yönündeki söylemlerin anımsatılması üzerine Tatlıoğlu, "Bu hususta herhangi bir yorumda bulunmam mümkün değil, çünkü henüz bilgilenmedik. Biz, yolu halka çıkmayacak hiçbir şeyin içinde olmayız." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti liderinin binaya gelişinde, gençlik kolları mensupları tarafından 'Halkın umudu Meral Akşener.' sloganları atıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.