habernediyor.com

Karavancılar yine kârda: Uludağ’da otellerin 1 gece fiyatına 4 ay konaklıyorlar

SEYAHAT

Kış turizminin değerli merkezlerinden olan Uludağ’da tatil yapan karavancıların cüzi miktarlarla uzun süre konaklama imkanına sahip olması, ülke genelinde karavan kiralama sistemlerini harekete geçirdi. Karavancı bir aile, turistlerin otele 1 gece için ödedikleri fiyatla, karavanlarıyla 4 ay boyunca bölgede tatil yaptıklarını dile getirdi. Elektriği karavan parkından sağlayan karavanlı turistler, kış ayında yaz sıcaklığının keyfini doyasıya çıkarıyor. 

Türkiye’de kış turizminin vazgeçilmez merkezlerinden olan Uludağ’da karavancılar için oluşturulan bölge bu sezon da açıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’da 2’nci oteller bölgesinde bir karavan parkı kurarak burayı uygun fiyatla kiralamaya başladı. 



1 gece fiyatına 4 ay konaklıyorlar 

Karavanlarıyla bölgeye gelen tatilciler, sezonun açıldığı günden kapandığı güne kadar burada konaklayabiliyorlar. Aralık ayında bölgeye gelen bir aile, mart ayından sezon kapanana kadar Uludağ Oteller Bölgesi’nde 4 ay boyunca konaklama imkanına sahip oluyor.  

Yerli ve yabancı turistlerin otele verdiği 1 ya da 2 gecelik 5 bin TL’ye burada 4 ay boyunca konaklayabilen karavancılar, sosyal ortam yaratarak birbirleriyle kaynaşma imkanı da bulabiliyorlar.  



Elektriği karavan parkından sağlıyorlar 

Şu anda 25 karavanın bulunduğu parkta, sömestr ile birlikte sayının artması bekleniyor. Park alanından elektrik alan ve bu şekilde ısınmayı kolaylaştıran aileler, sıfırın altında 15 derecedeki Uludağ’da, karavanlarında yazlık kıyafetlerle karlı dağların manzarasını izlemenin keyfine varıyorlar.  

Gece karavanlarda uyuyan ve gün içinde otellerin pistlerinde doyasıya kayak yapan ailelerden bazılarının da hafta içindeki mesaisine buradan gidip geldiği biliniyor. Karavan parkında belediyenin 15 personeli bulunuyor. Çalışanlar, günün çoğu saatinde ulaşılabilir olarak karavancılara hizmet veriyor.  

Yorumlar (1)

Rabiye 2 Yıl Önce

Fiyat almak istiyorum

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.