habernediyor.com

Yasaklar kalksın mı, kalkmasın mı? Artık her il kendi belirleyecek!

SAĞLIK

Kademeli normalleştirmede alınan yeni kararla artık 81 ilde, vaka sayısı ve aşılama oranlarına bakılarak “düşük, orta, yüksek ve çok yüksek” olarak 4 risk grubunda değerlendirme yapılıp yasakların kaldırılıp kaldırılmayacağına karar verilecek.

Bildiği gibi koronavirüs tedbirleri kapsamında lokanta, restoran ve kafeler gibi yeme­içme yerleri sadece paket servis veya gel al şekilde hizmet veriyor. 

Geçtiğimiz kabine toplantısında kademeli normalleşmeye geçileceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, 1 Mart’tan sonra illere göre kademeli normalleşmenin nasıl olacağına ilişkin yol haritasını anlattı.

4 kategoriye ayıracağız

Bakan Koca, her ilin kendi bölgesini önemseyeceğini belirterek “İlleri,  aşı ve vaka kriterlerine göre ‘düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli’ olarak 4 kategoriye ayıracağız. Bir ilin, hangi kısımda olduğunu, neyin açılıp neyin kapanacağını bileceğiz.” dedi

Açma kapama modeli

Yeni yayınlanacak olan haritanın haftalık olacağını belirten Koca, açma-kapama uygulamasını iki haftada bir yapacaklarını, bunu da Bakanlık olarak kendilerinin ilan edeceğini söyledi.

Herkes yaşadığı ilin kararını verecek

Koca, 1 Mart’tan sonra yasakların kalkıp kalkmayacağını her ilin kendisinin karar vereceğini belirterek , “Herkes, yaşadığı ilde ‘kafe ve restoran açılmalı mı, açılmamalı mı’, kendisi belirleyecek. Bize ihtiyaç kalmayacak” ifadelerine yer verdi.

Haftada 5 il duyurulacak

Bu hafta ilk defa en fazla artış olan iller ve en fazla düşüşün olduğu 5 ili yayımladıkşlarını belirten Koca, “ Bu 5 ili, her hafta yayımlayacağız. Böylelikle, illerdeki düşüş ve yükseliş görülecek” dedi.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.