habernediyor.com

Hastaneler için de normalleşme takvimi belli oldu

SAĞLIK

Cumhurbaşkanlığının normalleşme takvimine göre 1 Haziran’dan itibaren hastanelerde uygulanan salgın önlemlerinin de gevşetilmesi planlanıyor. Buna göre pandemi hastanelerinin sayısı kademeli olarak düşürülecek, diğer hastaneler ise hazirandan itibaren Covid-19 öncesindeki düzenine dönerek normal hasta kabul edebilecek.

Cumhurbaşkanlığının bakanlıklarla dinamik şekilde izlediği yeni tip koronavirüs (Covid-19) planına göre sağlık sistemindeki normalleşmenin haziranda başlatılması hedefleniyor.

Sağlık sistemi ile ilgili normalleşme takvimine göre, 1 Haziran’dan itibaren pandemi hastanelerinin sayısı kademeli olarak düşürülecek. Sadece İstanbul ve Ankara gibi vaka sayılarının diğer illere nispeten fazla olduğu kentlerde pandemi hastaneleri sayısı daha fazla tutulacak.

Sağlık sektörünün 3 isteği var

Koronavirüs salgını döneminde nakit akışının bozulduğuna ve tıbbi alımlarla ilgili sıkıntı yaşandığına vurgu yapan sağlık sektörü ise Cumhurbaşkanlığından ve Sağlık Bakanlığından "SUT fiyat artışlarının her yıl makul düzeye endekslenmesini", "3 aylık dönem için geçmiş bir yılın SGK faturalarına göre ödeme yapılmasını" ve "hijyen tedbirleri sebebiyle artan giderler için destek verilmesini" istedi.

Hijyen önlemleri sebebiyle giderlerin arttığını kaydeden sektör temsilcileri, düşmeyen aylık cari giderler sebebiyle destek talebinde bulundu.

Sektör temsilcileri, hükümetten mart, nisan, mayıs ayını kapsayan 3 aylık dönemde SGK prim ödemelerinin işsizlik fonundan karşılanması, 3 aylık dönem için geçmiş bir yılın ortalama SGK faturasının global bütçe olarak belirlenip ödenmesi, SUT fiyat artışlarının her yıl makul bir artışa endekslenmesini ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde yerli malzeme üretiminin teşvik edilmesi talebinde bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.