habernediyor.com

Elektrikli araca geçişte Avustralya farklı bir şeyler deniyor!

OTOMOTİV

Dünya ülkelerinin elektrikli araca geçiş sürecini arttırmak için teşvik paketlerini arttırdığı bir dönemde Avustralya hükümetinin elektrikli araç sahiplerinin yaptıkları her kilometre için vergilendirme sistemi planladıkları yeni bir projelerinin olduğu iddia edildi.

Elektrikli otomobiller gün geçtikçe tüm dünyada yaygınlaşıyor. Dünyanın sayılı otomobil üreticileri tarafından üretilen yeni otomobiller gücünü artık elektrikten alıyor.

Tüketiciler ise her geçen gün elektrikli araçları hem diğer yakıtlara göre tasarruflu oluşu hem de doğayı daha az kirletmesi nedeniyle tercih ediyor. Bunun istisnası olan ülkelerden Avustralya. Avustralya'dan gelen son haber tüketicilerin elektrikli otomobillere geçişine ilişkin planları olumsuz bir şekilde etkileyebilecek gibi görünüyor.

Elektrikli araçlar için devlet kilometre başına vergi alacak

Avustralya hükümeti, bölgedeki bir basın yayın kuruluşun haberine göre, elektrikli otomobillere yeni bir vergilendirme getirmeyi planlıyor. Haberde hükümet tarafından otomobillerin yapacağı her kilometre için vergi ödemesi alınacağı kaydedildi. Örneğin 15 bin kilometrelik yol yapan bir elektrikli araç eğer iddialar doğruysa ortalama 231 euro bir vergiyle karşı karşıya kalacak. Verginin uygulanmasına ise Victoria ve Güney Avustralya eyaletlerinde başlanacak.

Senelik 20 milyar dolarlık gelir beklentisi

Avustralya hükümetinden yetkililerin paylaştığı bilgilere göre söz konusu vergilendirme, hükümetin elektrikli araç tüketimine yönelik ayıracağı ödeme payını azaltmak amacıyla uygulamaya sokulacak. Yapılan çalışma için 'kamu maliyesinde ortaya çıkan açığı telafi etmek' ibaresi de bunu gösterir nitelikte. Hükümet tarafından bu yeni vergilendirmeyle senelik 20 milyon dolarlık gelirin elde edilmesi planlanıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.