habernediyor.com

İstanbul Film Festivali kapsamında gençlere yönelik ‘stop-motion’ atölyesi düzenlenecek!

MEDYA

IKSV Alt Kat ve İstanbul Film Festivali iş birliğiyle, yepyeni bir stop-motion atölyesi düzenleniyor. 14-18 yaş grubuna yönelik olacak olan atölye, animasyon yapmak isteyen gençleri Mart-Haziran 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak bekliyor!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı bünyesinde; IKSV Alt Kat, İstanbul Film Festivali işbirliği ve Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’nin desteğiyle beraber, 14-18 yaş gurubundaki gençlere yönelik yeni bir atölye düzenleniyor. Kültür-sanat organizasyonlarına katılımın artması amacıyla projeler üreten IKSV Alt Kat, Belgesel yönetmeni ve eğitmen Doğa Kılcıoğlu’nun yürütücülüğünde bir ‘stop-motion’ animasyon atölyesi düzenliyor.

‘Yarın Nasıl Bir Dünya’ya Uyanacağız?’

Atölyeyle beraber, gençlerin animasyon film yapım sürecine merhaba demesi ve stop-motion tekniği üzerine kısa filmler üretmelerine katkı sağlanacak. Atölyede ortaya konacak olan animasyonların ise, İKSV’nin dijital platformlarında yer alması planlanıyor. Stop-motion animasyon atölyesinde, “Yarın Nasıl Bir Dünya’ya Uyanacağız?” sorusu üzerinden ekolojik krizi ve gezegenin geleceği üzerine olan senaryolar yapılması hedefleniyor. Mart-Nisan-Mayıs aylarında gerçekleştirilecek atölye, dörder haftalık 3 farklı dönemde gerçekleşecek. Atölyeye 15’e katılımcı alınacak ve toplamda 45 katılımcı atölyeden faydalanmış olacak.

Atölyeye, 22 Şubat Pazartesi 23.59’a kadar rezervasyon.iksv.org/altkat2 web adresinde yer alan formla beraber başvurulabilecek. Katılımcılar ve atölye tarihleri ise, 1 Mart haftasında açıklanacak. Haziran ayında sona erecek olan ‘stop-motion’ atölyesinde başarılı olarak seçilen kısa filmler, çevrimiçi bir galada gösterime verilecek. Galaya İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan ve sinema sektöründen çeşitli isimler de gelecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.