habernediyor.com

Hollywood'daki taciz skandalında yeni perde!

MAGAZİN

Ünlü oyuncular da dahil birçok kadına tecavüz ettiği ve cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein hakkında Los Angeles'ta yeni bir dava açıldı.

Los Angeles Bölge Savcılığından yapılan açıklamada, Weinstein'ın 18 Şubat 2013'te Los Angeles'ta bir kadının otel odasına zorla girerek tecavüz ettiği, ertesi gün de Beverly Hills'teki otel suitinde bir kadına cinsel tacizde bulunduğu ileri sürüldü.

Açıklamada, Weinstein'ın bu olaylardan iki gün sonra Oscar Ödül Töreni'nde o esnada hamile olan modacı eşi Georgina Chapman ile kameralara poz verdiği belirtildi.

"Mağdurlar, yaşadıklarını anlatma konusunda başta kararsızdı"

Suçlamaların davaya dönüşebilmesi için yürütülen soruşturmanın 2 yıl devam ettiğini, mağdurların yaşadıklarını anlatma konusunda kararsız kaldıklarını belirten Los Angeles Bölge Savcısı Jackie Lacey,  "Kanıtların şüphelinin güç ve etkisini kullanarak kurbanlara erişim sağladığını ve onlara karşı şiddet içeren suç işlediğini gösterdiğini düşünüyoruz. Burada öne çıkıp yaşadıklarını anlatma cesareti gösteren kurbanlara takdirlerimi belirtmek istiyorum. Umarım tüm cinsel şiddet kurbanları yaşamlarını sürdürecek güç ve sağlığa kavuşur" dedi.

Savcılığın 3 kadının Weinstein hakkındaki taciz iddialarını soruşturduğunu aktaran Lacey, başka 3 kadının ise taciz iddialarının zaman aşımı sebebiyle soruşturmadan çıkarıldığını belirtti.

Kadınlar ve aktivistler mahkeme önünde eylem yaptı

Ünlü yapımcı hakkında çok sayıda kadının tecavüz ve cinsel taciz suçlamaları üzerine açılan davada sona geliniyor.

Dün dava için mahkemeye giden Weinstein'ı, hakkında taciz iddiasında bulunan kadınlar ve aktivistler, "Tacize uğrayanlar için adalet" yazılı pankartlarla protesto gösterisi yaptı.

Aralarında Sarah Ann Masse, Lauren Sivan ve Rose McGowan gibi ünlü sinema oyuncularının da yer aldığı eylemciler, duruşmanın yapıldığı mahkeme binası önünde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Rose McGowan: "Birçok kişiyi inciterek bunu kendin hak ettin"

Oyuncu McGowan, taciz kurbanları için adalet zamanı olduğunu kaydederek, Weinstein'a yönelik "Birçok kişiyi inciterek bunu kendin hak ettin" ifadelerine yer verdi.

Ünlü yapımcı, şayet suçlu bulunursa 28 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.