habernediyor.com

Yoğun kar yağışı altında tahliye mücadelesi: İrpin'de son durum

GÜNDEM

Rusya’nın 5 şehirde geçici olarak ateşkes ilan etmesinden sonra sivillerin İrpin'den tahliyesi devam ediyor. Ukraynalı vatandaşların, yoğun kar yağışında güvenli alanlara geçmek için sergilediği çaba, siviller üzerinde savaşın etkisini dikkatlere sunuyor.

Yerel saatle bugün saat 10.00’da başlayan geçici ateşkesin yürürlüğe girmesinden sonra çok sayıda sivil, İrpin ile Kiev arasında bulunan ve Rusların geçişini engellemek adına Ukrayna tarafından havaya uçurulan köprünün bulunduğu bölgeye akın etti.

Zorlu hava şartlarında tahliye 

Yaşlı, hasta ve çocukların da aralarında yer aldığı Ukraynalılar, yıkılmış olan köprünün altında kar yağışının da etkisiyle birlikte ağırlaşan hava şartlarında dakikalarca beklemek durumunda kalıyor.

Yaya şeklinde bölgeye gelen siviller, Ukrayna birlikleri tarafından yıkılan köprünün altında bulunan tahta geçitten karşıya doğru geçiriliyor.

Yaşlı, hasta ve çocuklar, bölgede bulunan bir ırmağın üstündeki tahta geçitten geçerken zorlanıyor. Sivillerin geçişi esnasında kar yağışı ise tahliyeyi içinden çıkılmaz bir duruma getiriyor.

Evlerinden, hatıralarından ayrılmak durumunda kalan Ukraynalıların yükü tahliyenin koşulları sebebiyle ağırlaşıyor.

Gözyaşlarına boğuluyorlar

Tahliye edilenlerden birçoğu, yaşadıkları yorgunluğa ve strese yenik düşerek gözyaşlarına boğuluyor.

Ukrayna birlikleri, sivillerin arasına karışan “Rus sabotajcıların”, Kiev’e geçişini engellemek için tahliye edilenlere pasaport ya da kimlik kontrolü yapıyor.

Zorlu yolculuktan sonra yolun karşısına götürülen siviller, buradaki ambulanslarla otobüslerin bulunduğu bölgeye doğru getiriliyor.

Otobüslere götürülen siviller, bu bölgeden daha güvenli olan alanlara götürülüyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.