habernediyor.com

Van Gölü'nde arama yapılıyor

GÜNDEM

Van Gölü'nde içinde iki kişinin bulunduğu bir teknenin kaybolduğu ihbarı sonrası geniş çaplı arama başlatıldı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, Van Gölü'nde bir teknenin kaybolduğu ve içinde iki kişinin bulunduğu ihbarı alındığı ve bu ihbar nedeniyle helikopter, İHA (insansız hava aracı) ve botlarla göl ve çevresinde arama yapılmaya başlandığı belirtildi. Van Valiliğinin yaptığı açıklamada arama çalışmalarına rağmen ihbar edilen tekneye ve kişilere ait bir ize rastlanılmadığı bildirildi.

Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 27 Haziran Cumartesi günü saat 22.00 sıralarında Gevaş ilçesine bağlı Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki Altınsaç Mahallesi'nde küçük balıkçı tekneleriyle Van Gölü'ne açılan Sedat Akbaş ve Medeni Akbaş'tan uzun süre haber alınamadığı kaydedildi.

Birkaç gün haber alınamaması üzerine Altınsaç Mahallesi muhtarının 28 Haziran Pazar günü hem Van hem de Bitlis'te güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunduğu belirtilen Valiliğin açıklamasında, ihbar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına ait gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA (insansız hava aracı) ve botlarla göl ve çevresinde arama-tarama faaliyetine başlandığı bilgisi verildi.

Kayıp şahıslardan Medeni Akbaş’ın 28 Haziran Pazar günü saat 23.00 sıralarında Tuşba ilçesine bağlı Çitören Mahallesi'nde bulunduğunun belirtildiğini açıklamada, bölgede havadan ve gölden tüm imkânlarla arama-tarama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Kayıp olduğu iddia edilen tekne ve Sedat Akbaş ile ilgili hiçbir ize rastlanılmadığının da kaydedildiği açıklamaya, arama çalışmalarının Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle koordineli şekilde sürdüğü eklendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.