habernediyor.com

Soruşturma bitti! 870 yıl hapsi isteniyor

GÜNDEM

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Elebaşı Adnan Oktar’ın 870,5 yıl hapsi isteniyor.

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. 

125 kişinin mağdur ve müşteki sıfatıyla, 23 kişinin de tanık olarak ifadelerine başvuruldu.  Şüphelilerden 25'i etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için başvuru yaparak, bu konuda beyanlarda bulundu. 

Suç örgütünün yöneticilerinden birinin dosyası, firari olduğu gerekçesiyle ayrıldı ve hakkında yakalama emri çıkarıldı. 

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, kurucu ve yönetici olan şüpheli Adnan Oktar elebaşılığındaki silahlı suç örgütünün biri firari 13 yöneticisi olduğu ifade edildi. Şüphelilerden 52'si hakkında da adli kontrol tedbirleri uygulandı.

Toplamda 171'i tutuklu, 226 şüphelinin bulunduğu iddianamede Adnan Oktar için istenen cezalar şöyle:

Adnan Oktar'ın 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme' suçundan 9 yıla kadar, 'siyasal ve askeri casusluğa teşebbüs etmek' suçundan 20 yıla kadar, 'cinsel istismar' suçundan 78 yıla kadar, 'cinsel saldırı' suçundan 255 yıla kadar hapsi istendi.

Ayrıca, '6136 sayılı yasaya muhalefet etmek' suçundan 8 yıla kadar, 'eğitim öğretim hakkının engellenmesi' suçundan 80 yıla kadar, 'eziyet' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istenirken, 'şantaj' suçundan 3 yıla kadar, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 168 yıla kadar, 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçundan 10,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Yine Oktar'ın, 'hakaret' suçundan 2 yıla kadar, 'kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması' suçundan 15 yıla kadar, 'dolandırıcılık' suçundan 15 yıla kadar, 'tehdit' suçundan 2 yıla kadar ceza istenirken 'kişisel verilerin kaydedilmesi' suçundan 82,5 yıla kadar, 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 40, 'suçun kamu görevlisine işlenmesinden' 9 yıl hapsi istendi.

Adnan Oktar hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte yardım etme' suçundan 31 yıla kadar, '5607 sayılı kaçakçılık kanununa muhalefet etmek' suçundan 15 yıla kadar, 'resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek' suçundan 7,5 yıla kadar, 'resmi belgede dahtecilik suçundan 5 yıla kadar ve 'suçluyu kayırma' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

870,5 yıl hapsi isteniyor

Oktar'ın bu şekilde toplam 870,5 yıl hapsinin talep edildiği bildirildi.

3628 sayılı mal bildiriminde bulunulması- rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele kanununa muhalefet etmek' suçundan da ceza istendi.

İddianamenin bir numaralı şüphelisi olarkak Adnan Oktar gösterilirken, örgütün yöneticilerinden Ulviye Didem Ürer iki, Tarkan Yavaş ise üç numaralı şüpheli olarak yer alıyor.

Yavaş'ı ise sırasıyla şu isimler izliyor: Alev Babuna, Aylin Atmaca, Bora Yıldız, Halil Hilmi Müftüoğlu, İbrahim Tuncer… 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.