habernediyor.com

Şırnak'ta mühimmat deposunda patlama

GÜNDEM

Şırnak Valisi Bilgin, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda bulunan depoların kontrol ve sayımı sırasında DM-16 aydınlatma mühimmatının ateş alarak patlaması neticesinde yangın çıktığını kaydederek, "Ellerinden yaralı iki personelimiz var. Yangın da kontrol altına alındı." dedi. Öte yandan, Uludere ilçesinde askeri bir aracın şarampole devrilmesi neticesinde 10 asker hafif şekilde yaralandı.

Vali Osman Bilgin, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, depoların kontrol ve sayımı sırasında DM-16 aydınlatma mühimmatının askeri personelin dikkatsizliği neticesinde ateş alıp patladığını ve yangın meydana geldiğini ifade etti.

"İki personelimiz ellerinden yaralandı"

"Ellerinden yaralı iki personelimiz var. Yangın da kontrol altına alındı." diyen Bilgin, personel ve yurttaşlar zarar görmeden yangının kontrol altına alındığını kaydetti.

Bilgin, an itibarıyla hafif bir orman yangınlarının mevzubahis olduğunu ifade ederek, bunun patlama sebebiyle mühimmatın sıçraması neticesinde yaşandığı aktardı.

"Geçmiş olsun"

Bilgin, şöyle devam etti: 

"Yangına 80 personel ve 22 yangın söndürme aracıyla müdahalede bulunduk. Birliğimize ve Şırnaklılara geçmiş olsun."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.