habernediyor.com

Rusya: Askerî polisimiz devriye geziyor!

GÜNDEM

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasında yapılan mutabakat dolayısıyla Suriye'nin kuzeyinde Rus askerî polisinin yeni güzergahlarda devriye gezdiğini duyurdu. 

Rusya Savunma Bakanlığının Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Rus askeri polisinin mutabakat gereği Suriye - Türkiye sınırında devriye gezdiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, "Rus askeri polisi, Acemi-Karakoza-Kobani-Koran, Kamışlı-Fakira, Kamışlı-Simalka güzergahlarında devriye faaliyetinde bulundu." ifadesi kullanıldı.

"Türk-Rus ortak devriyeleri başlayacak"

Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakat gereği yarın akşama kadar bölgede bulunan tüm YPG/PKK terör örgütü unsurlarının çıkarılması gerektiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"29 Ekim saat 18.00’e kadar Kürt unsurlarının ve silahlarının Suriye-Türkiye sınırının 30 kilometre dışına çıkarılması gerekiyor. Bundan sonra Barış Pınarı Harekatı alanı sınırlarının batısı ve doğusunda 10 kilometre derinlikte Kamışlı şehri hariç Türk-Rus ortak devriyeleri başlayacaktır." 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.