habernediyor.com

Poşeti açılmış soru kitapçığı iddiası: ÖSYM'den resmi açıklama!

GÜNDEM

ÖSYM, 18 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek oturumunda bir adaya verilen poşeti açılmış soru kitapçığına yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, "Dijital saate entegre kameralarla sınavın güvenliği ile ilgili herhangi bir problem olmadığı net olarak tespit edilmiştir" sözlerine yer verildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) gelen açıklamada, 18 Eylül Pazar günkü Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek aşamasında Şanlıurfa Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 630213024 numaralı salonda sınava 2'nci sırada giren adayın, soru kitapçığının poşetsiz bir şekilde kendisine teslim edildiğini belirttiği ifade edildi.

“Sınav güvenliğiyle ilgili bir problem olmadığı görülmüştür”

Başkanlık tarafından gerçekleştirilen inceleme sonucuna göre, salon başkanı tarafından  sınav evrakı poşetinin saat 09.09'da sınav salonuna kapalı bir şekilde getirildiği ifade edilen açıklamada, kapalı poşetin salon başkanı tarafından 09.39-09.41 saatlerinde adayların huzurunda açıldığı belirtildi.

Soru kitapçıkları ile cevap kağıtları poşetinin, salon başkanı tarafından saat 09.44'te sınav poşetinin içinden çıkarılarak adayların önünde masa üzerine konulduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"09.58-09.59 saatleri arasında soru kitapçıkları poşetinin adayların huzurunda salon başkanı tarafından açıldığı, bu işlem sırasında adayların da gözlemlediği biçimde soru kitapçıklarının en altında yer alan iki kitapçık poşetinin de bütün soru kitapçıklarının yer aldığı sınav evrakı poşeti ile hataen yırtılarak açıldığı, salon başkanı tarafından hataen yırtılarak açılan 2 soru kitapçığından bir tanesinin, iddia sahibi olan adaya saat 10.00'da teslim edildiği tespit edilmiştir. Söz konusu ifade ile ilgili gerçekleştirilen bu tespitler ve değerlendirmeler ilgili adayla paylaşılmış ve saate entegre kamera kayıtları izletilerek sınavın güvenliği ile ilgili bir sorun olmadığı net bir şekilde tespit edilmiştir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.