habernediyor.com

Miçotakis’ten ‘Türkiye’ açıklaması! AB’ye şikâyet edecek

GÜNDEM

Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’ne katılan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bir kez daha Türkiye ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

AB Liderler Zirvesi, Rusya’ya yönelik yaptırımlar ve dünya genelinde etkisini arttıran gıda krizini görüşmek üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’de toplandı. Toplantıya katılan isimler arasında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de bulunuyor.

Miçotakis’in gündeminde Türkiye var

2 gün boyunca devam edecek olan zirve öncesi açıklamalarda bulunan Yunan Başbakan Miçotakis’in hedefinde bir kez daha Türkiye vardı. Türkiye’ye yönelik suçlamalarına devam eden Miçotakis, Yunanistan’a yönelik provokasyonları AB Liderler Zirvesi’ndeki diğer ülkelerle paylaşacağını söyledi. 

“Ege ve Doğu Akdeniz’de neler yaşandığını burada tek tek anlatacağım”

Yunanistan’ın her türlü senaryoya karşı tedbir alması gerektiğini dile getiren Miçotakis, “Türkiye, uzun süredir bölgemizdeki provokasyonlarını artırdı. Ege ve Doğu Akdeniz’de neler yaşandığını burada tek tek anlatacağım. Bölgedeki istikrara karşı Türkiye’nin karşı tutumları konusunda bilgiler vereceğim. Zorlu bir süreçten geçiyoruz ancak bu zorluklara karşı kararlılıkla ve inançla mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Yunan halkının yanında son derece önemli müttefikler var”

Yunanistan’ın önemli müttefikleri bulunduğunu dile getiren Miçotakis, “Bizim ülkemizde uluslararası hukuk işliyor. Yunan halkının yanında son derece önemli müttefikler var. Ülkemizin egemenliğine karşı hiçbir girişime müsaade edemeyiz. Bağımsızlığımızı daha da perçinlemek adına ülkemizin silah yatırımını artırdık. Bölgede caydırıcılığı daha da etkin hale getirebilmek için bu yatırım planını hayata geçirdik” şeklinde konuştu. 

ABD, Yunanistan’a askeri desteğini artırıyor

Yunan Parlamentosu, kısa süre önce aldığı kararla ABD’nin ülkede daha fazla üs bulundurmasına onay vermişti. Parlamentodan geçen bu karar ile birlikte ABD’nin Yunanistan’daki üs sayısı 4’e çıkacak. ABD, son zamanlarda Yunanistan’a en çok silah desteği veren ülke olarak da dikkat çekiyor. 

ABD Kongresi’nde de Türkiye’yi suçlamıştı

Yunanistan ile diplomasi ve diyalog sürecine hız kazandırmak isteyen Türkiye, Yunan hükümetinin suçlayıcı söylemleri ve çelişkili açıklamaları sebebiyle bu girişimlerinde istediği noktaya gelemedi. Ege Denizi’ndeki adaları tek tek silahlandırmaya devam eden Yunanistan, Türkiye’ye yönelik ağır ithamlarını da sürdürüyor. Kısa süre önce ABD Kongresi’nde konuşan Yunan Başbakan Miçotakis, bir kez daha Türkiye’ye yönelik karalayıcı ifadeler kullanarak, Ankara’ya F-16 verilmemesi yönünde açıklamalarda bulunmuştu.  

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.