habernediyor.com

Maske uyarısı yaptığı için darbedilen sağlıkçı ameliyata alındı!

GÜNDEM

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sağlık çalışanlarından biri, maskesini yanlış takan bir kişiye uyarıda bulundu. Söz konusu kişi, sağlık çalışanını döverek gözünden yaraladı. 

Türkiye'de özellikle yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde büyük fedakârlık gösteren sağlık çalışanlarına yönelik şiddet bitmiyor.

Son olarak İstanbul'da bulunan İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir sağlıkçının şiddete maruz kaldığı görüldü. 

Alınan bilgiye göre, sağlık görevlisi, maskesini kurallara uygun şekilde takmayan bir kişiyi uyardı. Uyarının ardından öfkelendiği görülen kişi, sağlık görevlisi ile tartışmaya başladı. 

Söz konusu kişi, hastanedeki diğer insanların sağlığını düşünerek maske uyarısı yapan sağlık görevlisini ciddi derecede darbetti. 

Hasta bakıcı olduğu belirtilen sağlık görevlisinin gözünden yaralanması üzerine hastaneye polis ekipleri geldi. 

Saldırganın emniyete götürüldüğü, sağlık görevlisinin de ameliyata alındığı bildirildi. 

İstanbul Üniversitesi kınadı

İstanbul Üniversitesi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Çapa Tıp Fakültesi'nde maske uyarısında bulunan sağlık görevlisine yönelik saldırının lanetlendiği bildirildi. 

Söz konusu paylaşımda, saldırıdan sorumlu olan kişilere gereken cezanın verilmesi için olayın takipçisi olunacağına dikkat çekilerek, sağlık görevlisine şifa dilekleri iletildi. 

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da yer alan Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarına da saldırı girişiminde bulunulmuştu.

Hastanede yaşamını yitiren bir kişinin yakınları, yoğun bakım servisinin kapısına dayanmıştı. Sağlık görevlileri ise sedyelerle barikat kurarak, söz konusu kişilerin içeri girmesini engellemeye çalışmışlardı.

Sağlık çalışanlarının zor anları, sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şiddetin "ihtimalinin" bile kabul edilemeyeceğini söylemişti.

Ankara'da sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişimine dair görüntüler için tıklayın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.