habernediyor.com

Mariupol’de uydu fotoğraflarıyla toplu mezarlar tespit edildi

GÜNDEM

ABD merkezli olan uydu görüntüleme şirketi Maxar, 19 Mart -3 Nisan 2022 tarihlerinde Ukrayna’nın Mariupol kentinde çektiği uydu fotoğraflarıyla Rus ordusunun kentte kazdığı toplu mezarları tespit etti.

Rus devletinin kuşatması altında olan Ukrayna’nın Mariupol şehrinde Rusların kazdığı toplu mezarlar ortaya çıktı. Toplu mezarları, ABD merkezli olan uydu görüntüleme şirketi Maxar, farklı günlerde çektiği uydu fotoğraflarıyla tespit etti.

Maxar’ın, 19 Mart-3 Nisan tarihlerinde Mariupol kentinin 20 kilometre batısında bulunan Manhush köyünde çektiği uydu fotoğraflarıyla ortaya çıkan bölgedeki toplu mezarların, 23 ile 26 Mart tarih aralığında gittikçe genişlemeye başladığı fark edildi.

Toplu mezarlar görüntülenmeden önce çekilen fotoğraflar

Maxar: 200’den fazla mezar var

Toplu mezarların, Manhush köyündeki mezarlığın hemen bitişiğine kazıldığı tespit edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Maxar, "Açılan mezarlar, doğrusal şekilde sıralanmış, dört bölüm halinde hizalanmış, 200'den fazla yeni mezarı içermektedir" ifadelerini kullandı.

Toplu mezarların tespit edildiği fotoğraflar

“Ruslar, Alman faşistlerin yerine geçti’’

Mariupol Belediye Meclisi toplu mezarlarla ilgili yaptığı açıklamada, “İşgalciler bölgede 30 metre uzunluğunda olan hendekler kazıyor ve sonrasında cesetleri hendeklere getirmek için de çöp kamyonları kullanıyor. Bundan 80 yıl önce kadar Naziler, 12 bin Mariupol vatandaşını Agrobaza köyünde vurarak öldürmüştü. Bu olay Manhush yakınlarında olmuştu. Buraya en fazla 13 km uzaklıktaki bir yerden bahsediyorum. Şu an tarih yeniden tekerrür ediyor. Sadece Ruslar, Alman faşistlerinin yerine geçti’’ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.