habernediyor.com

Kısıtlamayı suiistimale karşı görev belgelerinde düzenlemeye gidildi

GÜNDEM

81 il valiliğine 'Görev Belgesi Düzenleme'sine ilişkin genelge gönderen İçişleri Bakanlığı, bu genelge ile birlikte sokağa çıkma kısıtlamasının suiistimal edilmesinin önüne geçilmesini amaçlıyor.

Genelge ile beraber yalnızca belirlenen sektörlerde çalışanlara izin belgesi verilerek kısıtlamadan muaf tutulacağı hatırlatıldı.

Bakanlıktan muafiyet açıklaması

Daha önceki kısıtlama durumlarında farklı yöntemlerle kısıtlamanın ihlal edildiği açıklamalarının ardından bu kez tam kapanma döneminde işi sıkı tutmak isteyen İçişleri Bakanlığı valiliklere görev düzenlemesi genelgesi gönderdi.

Gönderilen genelgeye göre imalat, üretim, lojistik ve tedarik sektörleri ile diğer işyerleri için verilen izin belgelerinin süresinin 2 Mayıs Pazar günü saat 00.00'da biteceği belirtildi.

Genelgeye göre, yine muafiyet kapsamında yer alan imalathane, fabrika ve işyeri gibi yerlerde çalışanlar izin belgesi almak için 29 Nisan Perşembe günü itibariyle e-Devlet üzerinden "görev belgesi" başvurusunda bulunabilecekler.

İhlal edilirse idari ve adli işlem uygulanacak

Çeşitli sorulara tabi tutularak izin belgesi başvurusunda bulunabileceğinin belirtildiği açıklamada görev belgesi alınması durumunda ise bunun sürekli olarak kişinin yanında taşıyacağı ve gerektiğinde görevlilere ibrazda bulunacağı vurgulandı.

Görev belgesinin zaman ve güzergâh sınırı dışında kullanıldığının tespit edilmesi durumunda ise idari ve adli işlem uygulanabilecek. 

Kamu personeli içinde görev bildirim belgesi

Tam kapanma döneminde asgari personelle birlikte hizmet verecek kamu kurum ve kuruluşlarındaki görevli olduğu zaman diliminde iş yeri ile ikameti arasındaki güzergâhla sınırlı kalacak vaziyette muafiyete tabi olacak.

Öte yandan genelgeyle beraber yeni kapanma sürecinde cenaze izni için elektronik ortamda vatandaşlardan talep edilen ölüm belgesi yüklemesi uygulamasından da vazgeçildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.