habernediyor.com

Kılıçdaroğlu'nu protesto etti, salondan çıkarıldı

GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıyer Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Açılış törenine damga vuran olay ise 6 ay önce Şişli Belediyesindeki işinden çıkarıldığını söyleyen bir işçinin protestosu oldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisini protesto eden işçiye yanıt verdi.

Sarıyer Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni, Büyükdere Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesinde yapıldı. Törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin faaliyetlerinin engellenmeye çalışıldığını söyledi. Ülkenin içinde bulunduğu siyasi atmosfer nedeniyle CHP'li belediye başkanlarının engellendiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bununla birlikte belediye başkanı arkadaşlarımızın şikayet etmeye hakkı yok. Göreviniz, halka hizmet götürebilmek için bütün zorlukları aşmaktır." ifadelerini kullandı.

İstanbul'un dünya tarafından kabul gören önemli bir merkez olduğuna değinen CHP lideri, "Sadece Türkiye'nin kalbi burada atmıyor. Dünya sistemi içinde İstanbul'un özel bir yeri var. Böylesine önemli bir merkez, yıllar içinde betonlaştırıldı. İstanbul'u yaşanılır hale getirmek, CHP'li belediye başkanlarının görevi oldu. Bunun için mücadele ediyoruz. Sosyal yardımları artırıyoruz." şeklinde konuştu.

"Yaşasın işçi direnişimiz" diyerek slogan attı

CHP liderinin konuştuğu esnada ayağa kalkan bir kişi, yaklaşık 6 ay önce Şişli Belediyesindeki işinden çıkarıldığını söyledi. "Yaşasın işçi direnişimiz." diyerek slogan atan işçinin, "İşimi geri istiyorum" yazılı bir sendika önlüğü giydiği görüldü. Kendisini protesto eden kişiye yanıt veren Kılıçdaroğlu, "İşten atılma varsa bunun gerekçesi de vardır. Belediye başkanlarımız, kimseyi haksız yere işten çıkarmaz." dedi.

Dışarda pankart açan başka bir işçi de gözaltına alındı

Salondan çıkarılan protestocu işçinin sözleri, törene katılanların alkışlarıyla bastırıldı. Bu anlarda başka bir işçi de salonun dışında pankart açtı. İşte çıkarıldığını söyleyen işçi, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak alandan uzaklaştırıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.