habernediyor.com

İstanbul’da okulların ilk gününde toplu taşıma ücretsiz

GÜNDEM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce okulların açılacağı gelecek pazartesi gününde sabah saat 06.00-14.00 saatleri arasında toplu taşımanın ücretsiz olacağı ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okulların açılacağı 6 Eylül Pazartesi ve ilk haftada trafikte sorun yaşanmaması amacıyla bir dizi önlem alındığını duyurdu.

Toplu ulaşım ücretsiz olacak

Belediye tarafından yapılmış olan açıklamada, pazartesi günü İstanbul’da sabah saat 06.00 ile 14.00 arasında toplu taşımanın ücretsiz olacağı ifade edildi.

Tam gün park servis araçları için de ücretsiz olacak

Bununla beraber aynı gün servis araçlarının tam gün ücretsiz bir şekilde park edebileceği, çekicilerin de yolda kalan araçlar için hazır bir şekilde bekletileceği ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama

Büyükşehir Belediyesi tarafından konuya dair, emniyet, Valilik ve İBB birimlerince ortak bir şekilde çalışılıp trafik yönlendirmesi yapılacağı ifade edilerek, “Okul yolları ve servislerin denetimi yapılacak. Büyükşehir Belediyesi, AKOM’dan ulaşımı koordine edecek. Süren altyapı çalışmaları pazartesi gününe kadar bitirilecek. İstanbul’da toplamda 7 bin 60 okulda 2.8 milyonu aşkın öğrenci ile 198 bin 165 öğretmen 6 Eylül ders başı yapacak. 342 bin öğrenci ise 18 bin servis aracıyla okullara taşınacak.” cümleleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.