habernediyor.com

İstanbul’da nefes kesken rehine kurtarma operasyonu

GÜNDEM

İstanbul’da yabancı uyruklu bir fidye çetesi Pakistan uyruklu 1 kişiyi alıkoyup işkence yaptıktan sonra ailesinden serbest kalması karşılığında 50 bin avro fidye istedi.

Emniyet birimlerine intikal eden rehine olayı Esenyurt Asayiş Büro Ekiplerinin nefes kesen operasyonu ile son buldu.

Telefonda konuşup buluşma ayarladılar

İstanbul Esenyurt’ta yalnız yaşayan Pakistan uyruklu M.S.’nin ailesi, 29 Nisan’dan beri haber alamadıkları çocukları için endişelenip patronuyla iletişime geçerek durum emniyete bildirildi.

 Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine intikal eden ihbarın ardından. M.S.’nin Pakistan’daki ailesiyle irtibata geçti. Kimliği belirsiz şahısların M.S.’ye işkence yapıp bunu da video kaydına aldıklarını daha sonrada kendilerine gönderildiğini belirten aile 50 bin Euro fidye talep edildiğini anlattı. Durumun anlaşılması üzerine harekete geçen Esenyurt polisi M.S’nin patronunu ile fidyecileri telefonda konuşturup buluşma ayarladı.

Sahte paralarla gittiler

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, istenilen miktarda fidyeciler için sahte para hazırlattı. Parayı. M.S’nin patronuna veren ekipler, buluşmanın olacağı yere beraber gittiler. Esenyurt Haramidere’de ki buluşmada şüphelilere para verildiği esnada 2 şüpheli polisin ani operasyonuyla ele geçirildi.

Adres belirlendi rehine kurtarma için harekete geçildi

Yakalanan 2 şüpheliden M.S.’nin Arnavutköy’deki bir evde rehin tutulduğu bilgisine ulaşan polis ekipleri, rehine kurtarma için operasyon başlattı. Rehinenin tutulduğu evin çevresini kuşatan polis ekipleri, daha sonra ani baskınla M.S.’yi kurtarmayı başardı. Baskın yapılan adreste yapılan aramada ise silah, elektro şok aleti, bıçak ve sopa ele geçirildi.

İşkence videolarını aileye göndermişler

M.S’ye 3 gün boyunca işkence yapıldığı öğrenilirken, işkence anlarının ise video kaydı ile ailesine gönderildiği belirlendi. Görüntülerde kafasına silah ve bıçak dayanan M.S’ye işkence edildiği ve rehinenin serbest bırakılması için aileden para istenildiği görülüyor. 

Rehine olayından sonra 6 yabancı uyruklu şahıs gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.