habernediyor.com

Gaziantep'te e-Devlet şifreli, dublörlü dolandırıcılık

GÜNDEM

Gaziantep’te bir vatandaşın e-Devlet parolasını çalan dolandırıcılar, dublör yoluyla vatandaşın arsasını satmaya çalıştıkları esnada polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, son dönemlerin en ilginç operasyonunu gerçekleştirdi.

Dolandırıcılar, arsayı satmak üzereyken suçüstü yakalandı

F.D. adlı vatandaşın e-Devlet şifresini çalan 4 şüpheli, F.D. isimli şahsın e-Devlet sistemini kullanmasını engellemek için sistemi kendi telefonlarına tanımladılar. F.D.'ye benzeyen bir dublörü de kullanan şüpheliler, F.D.'ye ait olan 5 buçuk dönümlük arsayı satmak üzere Şahinbey Tapu Dairesine gitti. Dolandırıcılar, satış işlemleri yapılırken polisin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan 4 şüpheli ile ilgili adli işlem başlatılırken, arsa satışı için dolandırıcıların bir kişiden de 100 bin TL kapora parası aldıkları tespit edildi.

e-Devlet şifresi uyarısı

Yaşanan dolandırıcılık olayından sonra yazılı bir açıklama yapan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, e-Devlet parolasının önemine vurgu yaparak, dolandırıcılık olaylarına karşın şüpheli bir durum yaşanırsa vatandaşların, hemen 112 Acil Çağrı Merkezine başvurmaları veya en yakın kolluk birimine ihbarda bulunmaları gerektiğini anımsattı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.