habernediyor.com

Evlat nöbetindeki aileler: "Bölücüleri bine böleceğiz"

GÜNDEM

Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbeti tuan aileler, yaptıkları yürüyüşten sonra ortak bir açıklama yaptı ve "Bölücüleri bine böleceğiz." açıklamasında bulundu.

Diyarbakır’da, PKK terör örgütü tarafından çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden ve HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, yürüyüş gerçekleştirdi.

“Bölücüleri bine böleceğiz”

“Teröre lanet yürüyüşü” gerçekleştiren aileler tarafından yürüyüşün ardından açıklama yapıldı. Grup adına konuşmayı, evlat nöbetinde olan annelerden Gülsen Ölmez yaptı. 555 gündür gerçekleştirdikleri evlat nöbetine destek verenlere teşekkür eden Gülsen Ölmez, “Teröre son darbeyi biz anneler vuracağız. Bölücüleri de bine böleceğiz.” sözlerini kullandı.

“Çocuklarımız kandırıldıysa sebebi HDP’dir”

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde teröre lanet okudukları pankartlarla birlikte PKK aleyhine sloganlar atarak ilerleyen ailelerin yürüşüyü, HDP il binası önünde son buldu. 

"HDP, sırtını PKK'ya yaslamaktadır"

Grup adına açıklamalarda bulunan, evlat nöbeti tutan annelerden biri olan Gülsen Ölmez, 24 annenin bu nöbet vesilesiyle evladına kavuştuğunu, otura otura kazanacaklarını söyledi.


Teröre son darbeyi evlat nöbeti tutan ailelerin vuracağını söyleyen Gülsen Ölmez, açıklamasına şöyle devam etti:

“Oturarak kazanacağız. 24 anne bu vesilesiyle evladına kavuştu. Günlerdir bizi görmezden gelenler ve sesimizi duymayanlar var. 555 gündür bizi yok sayanlara rağmen HDP’yi savunanlar ve kollayanlar, HDP ile ittifak edenler var. O yüzden bizi duymayanlara tekrar sesleniyoruz. Bizim çocuklarımız kandırıldıysa sebebi HDP’dir. HDP sırtını PKK’ya yaslamış durumdadır. HDP’ye destek verenler suça ortaklık ediyor. PKK’ya artık yeter diye isyan eden annelere selamlarımızı gönderiyoruz. Vicdan nöbetimize 555 gündür destek veren, katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz. Son olarak diyoruz ki teröre son darbeyi biz anneler vuracağız. Bölücüleri de bine böleceğiz.”

Yürüyüşün ardından yapılan açıklamadan sonra aileler nöbetlerine kaldıkları yerden devam etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.