habernediyor.com

Erdoğan, Soçi'den ayrıldı! İşte görüşmenin detayları!

GÜNDEM

Rusya lideri Putin ile Soçi'de basına kapalı şekilde görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeden ayrıldı. 4 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, doğal gaz sevkiyatında ruble üzerinden kısmi ödemenin yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını aktardı. Görüşme sonrası ortak bir bildiri de paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Soçi'de bir araya geldi. Putin, görüşme için Rus Sanatoryum'a gelen Erdoğan'ı kapıda karşıladı. Görüşmeden önce basın mensuplarına demeç veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki mevcut durum ve Akkuyu Projesi ile ilgili ortak çalışmaları ele alacaklarını kaydetti. Tahıl anlaşması nedeniyle Avrupa'nın Türkiye'ye teşekkür etmesi gerektiğini aktaran Rusya lideri Putin, iki ülke arasındaki ilişkileri masaya yatıracaklarını söyledi.

Ruble üzerinden kısmi ödeme yapılacak!

Erdoğan ile Putin arasında Rus Sanatoryum'da yapılan toplantı sona erdi. Görüşmenin 4 saat sürdüğü kaydedildi. Basına kapalı şekilde yapılan görüşmenin ardından Erdoğan'a aracına kadar eşlik eden Putin'in neşeli olduğu görüldü. 

Görüşmeye ilişkin açıklamada bulunan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, "İki ülke arasındaki gaz tedariki ele alındı. Doğal gaz sevkiyatı için ruble üzerinden kısmi ödemenin gerçekleşmesi konusunda anlaşma sağlandı. Rusya ile Türkiye arasındaki yıllık gaz tedarikinin 26 milyar metreküp olması hedefleniyor." dedi.

Ortak bildiri paylaşıldı

Liderler düzeyinde yapılan görüşmenin ardından ortak bildiri yayımlandı. Bildiride, Suriye'de faaliyet yürüten bütün terör örgütlerine karşı ortak şekilde mücadele edileceği kaydedildi. Bölgede güvenli bir ortamın oluşturulabilmesi için çalışmalara devam edileceği vurgulandı. 

Ukrayna'daki tahıl yüklü gemilerin güvenli şekilde seyahat edebilmesi için yapıcı bir tutumun izleneceğine değinildi. Rusya ile Türkiye arasındaki yakın ilişkilerin sürdürülmesinin, bölgedeki istikrarın korunması açısından önemli olduğu vurgulandı. Soçi Uluslararası Havalimanı'na giden Erdoğan, Rus yetkililer tarafından uğurlandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.