habernediyor.com

Düzce'deki depremden sonra artçı sarsıntılar: Vatandaşlar sokaklara akın etti

GÜNDEM

Düzce'de yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremden sonra, bu saate kadar 35 artçı sarsıntı kaydedildi. 

Saat 04.08'de Düzce'nin Gölyaka ilçesinde yaşanan 5,9 büyüklüğünde deprem, İstanbul, Sakarya, Bolu, Ankara, Kütahya, Kocaeli, Bilecik, Zonguldak, Bursa, Bartın ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Vatandaşlar kendini dışarı attı

Düzce'de depremden sonra enerji nakil hatlarında kesinti yaşanırken, sarsıntıyla büyük panik ve korku yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Bazı ev ve iş yerlerinin duvarları hasar gördü

Şehirde bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında yıkımlar meydana geldi, evlerdeki bazı eşyalar yere düştü. Düzce Adliyesi'nde çatıdan kopan beton parçalarının yere düştüğü görüldü.

Depremden sonra 18 artçı deprem yaşandı

Bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintilerinin olacağını duyuran AFAD, "Düzce ilimizin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremden sonra, an itibarıyla 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Kontrol amaçlı bölgede enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını rica ederiz." açıklamasını yaptı.

Yaralı sayısı 35 oldu

Deprem nedeniyle yaralanan kişi sayısının 35'e yükseldiği kaydedildi. Yaralanan kişiler, Düzce'deki hastanelerde tedaviye alındı. Artçı sarsıntılar nedeniyle Düzce'deki bir iş yeri yıkıldı. Düzce Adliyesi'nin de aralarında yer aldığı bazı binalar hasar gördü. 

Depremlerin devam etmesinden korkan vatandaşlar, açık alanlarda beklemeye başladı. Bilgileri güncelleyen Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı 5,9'luk deprem sonrası en büyüğü 4,3 olmak üzere 74 artçı depremin meydana geldiğini bildirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.